Hyppää sisältöön

Hevari-oppaasta neljä uutta kieliversiota

Henkilökeskeisen voimavaravalmennuksen opas ryhmien ohjaamiseen löytyy nyt suomen lisäksi englanniksi, ruotsiksi, arabiaksi ja venäjäksi. Hevari-työmenetelmä on osa Mielenterveyden keskusliiton ja Aspa-säätiön Omat Avaimet 4You -toimintaa.

Hevari eli henkilökeskeinen voimavaravalmennus on sote- ja opetusalan ammattilaisten käyttöön suunnattu ryhmätyömenetelmä. Sen tavoitteena on tukea nuoria oman identiteetin löytämisessä, sosiaalisten taitojen vahvistumisessa ja oman näköisen elämän toteutumisessa.

Menetelmään perehdytetään vuosittain noin 200 ammattilaista ja sosionomiopiskelijaa. Kysymyksiä kieliversioista on tullut säännöllisesti.

− Hevari-käännökset ovat todella hienoa asia. Ne mahdollistavat tärkeän identiteettityön aiempaa useammalle nuorelle. Lisäksi pystymme vastaamaan nyt myös maahanmuuttajien tarpeisiin ja tukemaan osaltamme niitä nuoria, jotka käyvät läpi identiteettikriisiä maahanmuuton seurauksena, Omat Avaimet 4You:n ja Mielenterveyden keskusliiton asiantuntijakouluttaja Tuija Nissinen sanoo.

Asiantuntijakouluttaja Tuija Nissinen nojaa käsivarsillaan pöytään ja hymyilee. Hänellä on vaalea, lyhyt polkkatukka, korvakorut ja punainen neule.
Asiantuntijakouluttaja Tuija Nissinen. Kuva: Mika Pollari.

Hevari pohjautuu ratkaisukeskeisyyteen, positiiviseen psykologiaan ja toipumisorientaatioon. Valmennus soveltuu laajasti eri kohderyhmille kuten jälkihuoltonuorille, mielenterveyskuntoutujille sekä vanhemmuuden tukemiseen sukupuoleen katsomatta.

Valmennuksissa käsitellään erilaisia teemoja, kuten vahvuuksia, unelmia, sosiaalisia suhteita ja arvoja, pienten tehtävien sekä luovien ja kehollisten harjoitteiden avulla. Osallistuminen mahdollistaa myös vertaistuen antamisen ja saamisen muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

Henkilökeskeinen voimavaravalmennus on kehitetty Aspa-säätiön ja Mielenterveyden keskusliiton yhteisessä Omat avaimet 4You -toiminnassa. Menetelmä on palkittu Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry:n Nuorisoalan työmenetelmät -tunnustuksella vuonna 2019.

Lataa Hevari-ohjaajan opas käyttöösi, download the HEVARI instructor’s guide for your use: Materiaalipankki. Oppaat on suomen kielen lisäksi käännetty englanniksi, ruotsiksi, venäjäksi sekä arabiaksi. The guide is translated from Finnish to English, Swedish, Russian and Arabic language.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.