Hyppää sisältöön

Mielenterveyden keskusliitto palvelee läpi kesän

Kesä on rentoutumisen aikaa, ja myös mielenterveyspalveluja supistetaan. Huolet eivät silti jää tauolle. Mielenterveyden keskusliiton Valoa-chat ja neuvontapuhelin palvelevat läpi kesän ja kokemuskehittäjien suunnittelemat, maksuttomat verkkokurssimme ovat avoinna.

Mielenterveyden keskusliiton Valoa-chat osoitteessa www.mtkl.fi on avoinna läpi kesän joka arkipäivä.

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset tavoitat Valoa-chatista arkisin klo 12–15. He auttavat eteenpäin, askarruttipa sinua oma, läheisesi tai asiakkaasi tilanne. Pulma saattaa liittyä kuntoutukseen, palveluihin, etuuksiin tai johonkin aivan muuhun. Valmiita kysymyksiä ei välttämättä tarvita. Pelkkä tunne riittää syyksi ottaa yhteyttä!

Chatin vertaistukikanava palvelee arkisin klo 15–18 heinäkuun loppuun (31.7.) saakka ja jää sen jälkeen tauolle toiminnan kehittämistä varten. Vertaiskanavassa paikalla ovat ihmiset, joilla on omaa kokemusta mielenterveysongelmien kanssa elämisestä.

Neuvontanumerot

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset päivystävät neuvontanumerossamme 0203 91920 läpi kesän joka arkipäivä klo 10–15.

Erityisesti sosiaalietuuksiin liittyviin kysymyksiin vastaa sosiaalityön asiantuntija Riikka Mettälä arkisin klo 12–14 numerossa 040 756 0578 heinäkuun alkuun 2.7. saakka ja jälleen elokuussa 2.8. alkaen.

Maksuton vertaistukipuhelin numerossa 0800 177 599 palvelee arkisin klo 10–15 kesäkuun loppuun (30.6.) saakka ja jää sen jälkeen tauolle toiminnan kehittämistä varten.

Lakimiehen neuvontapalvelu on kesätauolla ja alkaa jälleen 16.8.

Mielenterveyden keskusliiton toimiston infopuhelin 09 565 7730 palvelee maanantaista torstaihin klo 10–14 heinäkuun alkuun 2.7. saakka ja jälleen 26.7. alkaen.

Otetta masennukseen, opiskeluun tai työhön

Mielenterveyden keskusliitto on tuottanut kolme maksutonta, aina avoinna olevaa verkkokurssia, jotka voi suorittaa omaan tahtiin. Aiheita ovat masennus, opiskelu sekä pääsy tai paluu työelämään mielenterveyden häiriöön sairastumisen jälkeen.

Ainutlaatuista on suosituilla kursseilla se, että mielenterveysongelmia itse kokeneet ihmiset ovat suunnitelleet kaikkien kurssien teemat ja rakenteen sekä tuottaneet monipuolisen sisällön. Ammattilaiset puolestaan ovat hoitaneet käytännön toteutuksen.

Masennus kuin ikisade?
Katso traileri
Lue lisää

Vastavirrasta myötävirtaan – kurssi opiskelijoille
Katso traileri
Lue lisää

Ehkä joskus vielä töihin
Katso traileri
Lue lisää

Tutustu kursseihin tapahtumakalenterissamme (hae kurssin nimellä).

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.