Hyppää sisältöön

Syksyn kursseilla annetaan tilaa tunteille

Mielenterveyden keskusliiton syksyn 2022 Uusi alku -kurssiopas on ilmestynyt, ja nyt on jälleen mahdollista ilmoittautua ja hakea mukaan maksuttomille kursseille. Tulevina kuukausina keskitymme erityisesti tunteisiin, ja mukana on myös ensimmäistä kertaa live-keskusteluja Instagramissa. Kaikki verkkokurssit löytyvät jatkossa uudesta oppimisyhteisö Kipinästä.

Heinäkuun taittuessa elokuuksi käynnistyy usein keskustelu siitä, vieläkö kesää on jäljellä. Osan mieleen hiipii jo syksyisiä tunnelmia, ja osa taas elää kuin ei olisi koskaan kuullutkaan moisesta vuodenajasta. Syksy voi tuntua turvalliselta paluulta arkirutiineihin ja rauhallisiin, tunnelmallisiin iltoihin, mutta myös toivottomalta ja loputtoman pimeältä ajalta. Monenlaiset tunteet kuuluvat asiaan.

Tulevina kuukausina Mielenterveyden keskusliiton kursseilla ja tapahtumissa keskitymmekin erilaisiin tunteisiin. Käsittelemme niitä muun muassa luovin menetelmin, luonnossa liikkuen ja käsitöitä tehden. Lisäksi paneudumme tähän moniulotteiseen aiheeseen lukuisissa webinaareissa, verkkokursseilla ja uutuutena myös Ihmiseltä ihmiselle -keskusteluissa Instagramin Livessä.

Mielenterveyden ongelmia kokevien läheisille ja perheille on tänä syksynä ennätysmäärä tapahtumia. Uudessa, Väestöliiton kanssa toteutettavassa, Suukkoja ja säröjä -tapahtumassa keskitymme kahden sukupolven välisiin tunteisiin – niin rakkaudellisiin kuin vaikeisiinkin. Verkkokursseja löytyy sekä sairastuneille pienten lasten vanhemmille, että läheisille, jotka elävät mukana masentuneen ihmisen elämässä.

Lanseerasimme uuden oppimisyhteisö Kipinän menneenä keväänä, ja se rakentuu hiljalleen monipuoliseksi verkkokohtaamisen paikaksi. Kipinästä löydät niin itseopiskeltavat kuin ohjatutkin verkkokurssimme, joissa pääset myös keskustelemaan samoja kokeneiden ihmisten kanssa. Itseopiskeltavia kursseja voit lisäksi käydä täysin omaan tahtiin, milloin vain.

Syksy on siis jälleen täynnä lukuisia kursseja ja tapahtumia, monissa eri kanavissa ja monin eri keinoin. Tule mukaan kasvokkain, lähde kouluttautumaan vertaisohjaajaksi, osallistu ryhmächatteihin, selaile itseopiskeltavia kursseja tai tule webinaareihin kuuntelemaan puhetta ajankohtaisista aiheista. Jokaiselle löytyy jotakin ikään, sukupuoleen ja elämäntilanteeseen katsomatta. Kuten ennenkin, järjestämme koulutuksia ja kursseja myös ammattilaisille ja läheisille.

Ovatpa odotuksesi syksyä kohtaan millaiset tahansa, me toivomme saavamme jakaa ne kanssasi. Ja käytpä läpi millaisia tunteita tahansa, haluamme muistuttaa, ettet ole yksin.

Selaile sähköistä kurssiopastamme:

Huom! Saat suurennettua näkymää oikeassa alakulmassa olevasta ruudusta.

Kurssiopas pdf-muodossa:

Uusi alku, kurssiopas, syksy 2022

Etsi kursseja tapahtumakalenteristamme.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.