Hyppää sisältöön

Työelämä rakastaa itsensä uhraajaa

Hyvän mielen lähettiläs 2019 Jenny Lehtinen kirjoitti Työ mielessä -blogiin työuupumuksesta.

”Meillä on Suomessa tehty selkeä poliittinen päätös siitä, että virallisesti täällä ei voi uupua työssään. Tai jos on niin sissi, että tällä nimikkeellä hakee itselleen apua ja sairaslomaa, ajautuu todennäköisesti taloudelliseen kriisiin, sillä diagnoosilla työuupumus ei saa sairauspäivärahaa.

Ihmisen on siis parasta myöntää, että eihän se vika työelämässä ole, vaan vikahan on minussa. Että minä se olin, joka ahdistuin ja masennuin ja lakkasin nukkumasta, ja siksi en nyt pystykään tekemään töitäni. Ei niin, että uupuminen johtuisikin siitä, että työ on liian vaativaa, sitä olisi liikaa tai ilmapiiri huono.

Noin neljännes suomalaisista työntekijöistä kokee työuupumusta. Samalla tiedetään, että neljännes sairauspoissaoloista johtuu mielenterveyden ongelmista. Kuitenkaan työuupumusta ei sairautena käytännössä ole olemassa.

Onko sillä jotain väliä, millä nimikkeellä ihminen saa apua, kunhan saa?
Kyllä sillä on väliä. Sillä on valtavasti väliä.”

Lue koko blogi: www.tyomielessa.fi

 

Riittääkö henkiseen hyvinvointiin työelämässä nippu virikeseteleitä?

 

 

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.