Hyppää sisältöön

Näytteilleasettajat

Mielenterveysmessut kokoavat yhteen palvelujen tuottajat, järjestöt ym., jotka tukevat mielenterveyttä ja lisäävät ihmisten henkistä hyvinvointia ja tuottavat hyvää mieltä. Osa osastoissa päivystävät myös chatissa varsinaisina messupäivinä 22.-23.11., nämä osastot tunnistat näytteilleasettajalistan chat-pallosta. Koko viikon voit vierailla osastoilla, katsoa ja ladata esitteitä, videoita, kilpailuja, arvontoja ja jättää yhteydenpyyntöjä.

Tutustu näytteilleasettajiin klikkaamalla nimeä!

Astu sisään näyttelyosastolle!

Kokemuksia IPS-työhönvalmennuksesta -video

Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFami ry  
> Suoraan osastolle tästä

Keski-Uudenmaan Sopimuskoti Ry

Keski-Uudenmaan Sopimuskoti ry on mielenterveyskuntoutujien omaisten 1983 perustama Keravalla toimiva voittoa tavoittelematon yhdistys, joka tuottaa mielenterveyskuntoutujien sosiaalipalveluita. Moniammatillinen 15 hengen työryhmä toteuttaa avohoidossa olevien mielenterveyskuntoutujien kuntoutuspalveluita; sosiaalista kuntoutusta, kuntouttavaa työtoimintaa sekä asumispalveluita. Toiminta perustuu toipumisorientaatio viitekehykseen. Sen keskiössä ovat yhteys, toivo, merkityksellisyys, vahvistuminen ja identiteetti.

Lilinkotisäätiö > Suoraan osastolle tästä

Lilinkotisäätiö on Suomen pitkäaikaisimpia mielenterveystoipujien tehostetun palveluasumisen tarjoajia. Säätiö tarjoaa mielenterveys- ja päihdetoipujille myös palveluasumista, tuettua asumista ja avointa toimintaa. Lisäksi säätiön alaisuudessa toimii Kulttuuripaja K-35 ja TWoR–hyvinvointipeli.

Mielenterveyden keskusliitto > Suoraan osastolle tästä

Mielenterveyden keskusliitto on mielenterveysongelmia itse kokeneiden ihmisten järjestö. Tarjoamme monipuolista tukea, neuvontaa, kursseja, koulutuksia ja muita tapahtumia kaikille erilaisten mielenterveysongelmien kanssa eläville, heidän läheisilleen ja ammattilaisille.

Mielenterveysyhdistys Helmi ry > Suoraan osastolle tästä

Helmi on kaikille avoin, mielenterveystoipujien matalan kynnyksen kohtaamispaikka. Helmin toiminta koostuu ryhmistä, retkistä ja tapahtumista, vapaaehtois- ja tukihenkilötoiminnasta sekä yksilö- ja ryhmämuotoisesta palveluohjauksesta. Lisäksi Helmissä on edullinen lounasruoka päivittäin tarjolla.

Mieli Maasta ry > Suoraan osastolle tästä

Mieli Maasta ry on valtakunnallinen vertaistukiryhmätoimintaa harjoittava yhdistys, jonka tarkoituksena on tukea masennusoireista toipuvia, masennukseen sairastuneita ja heidän läheisiään sekä vaikuttaa yhteiskunnassa masennusta ehkäisevästi

Music Against Drugs ry > Suoraan osastolle tästä

Digi-Ink on verkossa toteutettavia valmennuksia, haasteita ja pelejä, joilla edistetään hyvinvointia, opintoja, työnhakua sekä liikkumista! Toiminta on suunnattu 18–29 -vuotiaille. Valmennuksiin ja muihin toimintoihin voi osallistua mistä päin Suomea tahansa. Osallistuminen on myös aina ilmaista.

Psykosociala föreningen Sympati rf
> Suoraan osastolle tästä

På Sympati rf får du kamratstöd på svenska. Du behöver ingen remiss eller diagnos. Våra grupper är små och det finns något för alla, t.ex. Öppet Hus, Läs och lyssna, Ångestgruppen, skrivargruppen Fånga ordet, motion i form av utevistelse, bowling och simning, matlagning, kurser och utflykter. Vi ordnar också virtuella träffar på plattformen Zoom så du kan delta hemifrån för att få stöd och sällskap.

Puhutaan rahapelaamisesta -verkosto
> Suoraan osastolle tästä

Rahapelaamisesta aiheutuvien haittojen parissa työskentelevät tahot viestivät yhdessä Puhutaan rahapelaamisesta –verkostossa, johon kuuluvat A-klinikkasäätiö, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, Peliklinikka, Pelituki, Peluuri, Sininauhaliitto, Sosped-säätiö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos sekä Tiltti.

Surevan kohtaaminen

Surevan kohtaaminen -toiminnalla tuetaan ammattilaisia kohtaamaan läheisensä menettäneitä ja tiedotetaan sureville saatavilla olevasta tuesta.

Mukana on neljä surujärjestöä: Huoma – Henkirikoksen uhrien läheiset ry, Käpy Lapsikuolemaperheet ry, Nuoret Lesket ry ja Surunauha ry – tukea itsemurhan tehneiden läheisille.

Suomen Paralympiakomitea > Suoraan osastolle tästä

HELMI-malli sopii aktiivisuuden ja liikkumisen edistämiseen kaikessa palveluasumisessa ja arjen tuen palveluissa kohderyhmästä riippumatta. Sen avulla voi myös motivoida liikkumaan ja edistää osallisuutta yleisemminkin. Kokonaisuus on yhteistyötä ymmärtäen, ideoiden ja kokeillen. Ole rohkea!

Talousneuvola, Ulosottolaitos ja Talous- ja velkaneuvonta
> Suoraan osatolle tästä

Talousneuvolassa Ulosottolaitoksen asiantuntija neuvoo ulosottoon liittyvissä kysymyksissä ja talous- ja velkaneuvonnan asiantuntija neuvoo arjen talouteen ja velkoihin liittyvissä asioissa.

Voit keskustella talous- ja velka-asiantuntijoiden kanssa tiistaina ja keskiviikkona chatissä klo 10–16.

Avoin yleisöluento Mielenterveysmessuilla ke 23.11. klo 11:
Velka-ahdistusta ja mielenterveysongelmia – velkajärjestelyvaihtoehdot auttavat selviytymään vaikeassa tilanteessa. Tule kuulemaan!

Terveystalo – Mielenterveyden ammattilainen, kiinnostaako työskentely Terveystalolla?
> Suoraan osastolle tästä

Terveystalossa on tehty uraauurtavaa työtä mielenterveyspalvelujen saralla jo usean vuoden ajan. Tarjoamme uusia ja mielenkiintoisia työmahdollisuuksia mielenterveyden ammattilaisille ja Terveystalossa työskenteleekin jo yli 600 psykiatria, psykologia ja psykoterapeuttia. Osallistu myös osastoarvontaan!

Terveystalon chatissa tiistaina ja keskiviikkona pääset keskustelemaan mielenkiintoisista työmahdollisuuksista mielenterveyden ammattilaisille.

Tunne & Mieli -lehti > Suoraan osastolle tästä

Tunne & Mieli on mielenterveyden ja mielen hyvinvoinnin ykkösmedia. Kerromme fiksusti ja luotettavasti mielen ilmiöistä, kiinnostavista ihmisistä ja hyvän arjen työkaluista. Tutustu, ihastu & tartu messutarjoukseemme! Osallistu myös osastoarvontaan!

Valoa-chat > Suoraan osastolle tästä

Valoa-chat on Mielenterveyden keskusliiton oma chat-palvelu, joka tuo valoa juuri siihen tilanteeseen, jossa olet. Ammattilaisemme voivat auttaa sinua eteenpäin, askarruttaapa sinua oma tai läheisesi tilanne.

Voit keskustella mielenterveyden asiantuntijoiden kanssa tiistaina ja keskiviikkona chatissä klo 10–16.

Kävijäkommentti: Tulin hakemaan messuilta tietoa ja inspiraatiota, että osaan ohjata ihmisiä eteenpäin.

Palaa Mielenterveysmessujen etusivulle >