Hyppää sisältöön

Uusia ideoita liikuntaan

Olohuoneen osallistujat on mielenterveysyhdistyksille tarkoitettu haastekampanja, joka kannustaa liikunnan lisäämiseen liikuntavideoiden avulla. Kampanjaan kuuluu kahdeksan erilaista liikuntavideota ja kevään uutuutena Aktiiviset taukokortit. Voit myös kutsua liikunta-asiantuntija Kati Rantonen yhdistysvierailulle tai tilata yhteisen Ideat liikkeelle -koulutuksen omalle paikkakunnallesi.

Uutuus!
Aktiiviset taukortit – kokeile nyt!

Kortit sisältävät hassun hauskoja ja mukaansa tempaavia vinkkejä aktiivisiin taukoihin.  Poimi vinkit suoraan pdf-tiedostosta tai tulosta kortit paperille.

Korttipakka sisältää seuraavat kortit:
Lumisota, Ilmakirjoitus, Hierontaletka, Tuolijumppa istuen, 5 kertaa 5, Pyöreitä liikkeitä, Taukotanssit, Nyrkkeilytreeni, Tuolijumppa seisten, Liikeidea, Mars matkaan!, Sivulle ja viereen, 5-ottelu, Minä pidän, Letkis, Jättipallo, Heilutaan vain, Liioittelua, Mennään uimaan! ja Kahdeksikko.

Katso tai tulosta kortit

Tulostusvinkki: Valitse asetuksista useamman kortin tulostus tulostettavalle sivulle, esimerkiksi 4 korttia samalle sivulle. Leikkaa pelattavat kortit paperista tulostuksen jälkeen.

Huom! Mielenterveyden keskusliiton jäsenyhdistykset ovat saaneet Aktiiviset taukokortit -korttipakan postitse. Jos tarvitset useamman korttipakan yhdistykseesi, niin ilmoitta asiasta Katille puhelimitse 046 920 6427 tai sähköpostilla kati.rantonen@mtkl.fi.

Tilaa materiaalipaketti

Voit myös tilata Katilta kati.rantonen@mtkl.fi monipuolisen materiaalipaketin aktiivisia taukoja varten. Materiaalipaketti sisältää erilaisia välineitä (kuminauhoja, hernepusseja, palloja) ja ohjeet niiden käyttöön.

Aktiivinen tauko piristää mieltä ja kehoa

Olohuoneen osallistujat -videoista löydät ohjatut ohjeet aktiivisiin taukoihin. Sarjaan kuuluu kahdeksan erilaista videota.

Tutustu videoihin tästä!

Kaipaatko tukea ja vinkkejä liikuntatoiminnan järjestämiseen tai kehittämiseen?

Tarjoamme yhdistyksille liikuntatoiminnan tueksi räätälöityä suunnitteluapua esim. virkistyspäiviin, liikuntatuokioihin tai liikuntavinkkien jakamiseen oman yhdistyksen jäsenille.

Tilaa Ideat liikkeelle -koulutus omalle paikkakunnallesi

Kokoa vähintään kolmen yhdistyksen kimppa ja ainakin 10 osallistujaa. Tilaa Katilta yhteinen Ideat liikkeelle -koulutus. Koulutuspäivä voidaan räätälöidä yhdistysten tarpeiden mukaan.

Liikuntaryhmä motivoi liikkumaan ja on monille erinomainen keino saada tukea ja jakaa kokemuksia omasta liikunnasta.

Mitä koulutus maksaa?

Ideat liikkeelle -koulutus, osallistujien matkat ja ruokailu sekä koulutuksen tilavuokra ovat yhdistyksille ja osallistujille maksuttomia.

Tartu haasteeseen ja kokoa vähintään kolme yhdistystä mukaan koulutukseen!

Kutsu liikunta-asiantuntija yhdistysvierailulle

Mistä voi saada lisää intoa liikkumiseen? Jos ideoita ei synny, ota rohkeasti yhteyttä liikunta-asiantuntija Kati Rantoseen tai kutsu hänet yhdistysvierailulle ideoimaan ja kehittämään yhdistyksesi liikuntatoimintaa.

Kysy lisätietoa

Liikunta-asiantuntija Kati Rantonen
kati.rantonen@mtkl.fi
046 920 6427

Löydä lähimmät liikuntapalvelut

Kannattaa hyödyntää myös oman kuntasi liikuntapalvelut. Monessa kunnassa on tarjolla ilmaista liikuntaneuvontaa, jossa opastetaan, mikä liikunta sinulle sopii ja minkälaista liikuntaa omassa kunnassasi on mahdollista harrastaa. Myös eri kansanterveysyhdistykset ja urheiluseurat järjestävät monenlaista liikuntatoimintaa, johon kannattaa rohkeasti lähteä tutustumaan.

Lähimmät liikuntapalvelut löydät verkosta hakusanoilla: liikunta tai liikuntapalvelut ja paikkakunta.

Aina on hyvä hetki aloittaa liikuntaharrastus.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.