Hyppää sisältöön

Tietoa liittokokouksesta

Mielenterveyden keskusliiton liittokokous siirrettiin lokakuulta ja Tampereelta joulukuulle ja verkkoon. Liittokokous pidetään 12.–13.12.2020 ja sitä edeltävä verkkovaalipaneeli puheenjohtajille 11.12.

Joka kolmas vuosi kokoontuva liittokokous on Mielenterveyden keskusliiton ylin päättävä elin, jossa äänivaltaa käyttävät jäsenyhdistysten valitsemat edustajat.

Tänä vuonna liittokokousta ja sen aattona pidettävää vaalipaneelia on jouduttu siirtämään useaan kertaan koronatilanteen vuoksi.

Liittokokous verkossa 12.-13.12.2020

Liittokokous järjestetään verkossa ja äänestyksissä käytetään sähköistä äänestysjärjestelmää. Siksi mm. kokousedustajat on ilmoitettava uudestaan. Mukaan ehtivät myös ne yhdistykset, jotka eivät olleet tulossa Tampereelle.

Jäsenyhdistykset ovat saaneet uuden aikataulun ja ohjeet kokoukseen valmistautumisesta. Infopaketti lähetettiin 20.10. yhdistysten yleisiin sähköpostiosoitteisiin sekä puheenjohtajille, toiminnanjohtajille, hallituksen jäsenille ja työntekijöille.

Ilmoita liittokokoukseen osallistuvat ehdokkaat

Jos ennakkoon asetettu ehdokas haluaa seurata kokousta tai esittäytyä kokoukselle reaaliajassa, eikä hän ole itse kokousedustaja, hänet on ilmoitettava kokoukseen erikseen. Näin hän saa kokouslinkin sähköpostissa.

Ilmoittautuminen on päättynyt 6.12.2020.

Suositamme ehdokkaille ennakkoon tehtyä esittelyvideota. Videon kuvaus- ja lähetysohje löytyy tästä. Video on lähetettävä viimeistään 30.11.

Katso toimintaohje ja aikataulu tästä

Liittokokousinfo 11.11.2020

Liittokokousinfo 20.10.2020

Uusi liittokokouskutsu, -aineisto ja -ohjeet lähetetään postissa 10.11. Lähetämme silloin yhdistyksille ohjeistusta myös sähköpostissa. Lisäksi järjestämme mahdollisuuden kokeilla osallistumista ja äänestämistä ennakkoon 11.12.

Valmistaudu kokoukseen

Kokous valitsee liitolle puheenjohtajan ja kahdeksan hallituksen jäsentä sekä liittovaltuuston puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja 25 valtuuston jäsentä.

Tänä vuonna kokous saa käsiteltäväkseen liiton uudet säännöt, joihin löydät esittelylinkit alta.

Lisäksi liittokokous käsittelee jäsenmaksut, jäsenyhdistysten kokoukselle tekemät aloitteet, liittohallituksen niihin antamat lausunnot ja katsauksen päättyvän liittokokouskauden (3 vuotta) toimintaan.

Video: Sääntöuudistus muutamassa minuutissa -haastatteluvideo (10 min.) Vastaamassa lakimies Oskari Korhonen ja kehitysjohtaja Janne Jalava.
Lakimiehen blogi: Sääntöuudistuksen keskeiset tavoitteet ja vaikutukset
Youtube-video (21 min.): Sääntöuudistus ja sen taustaa
Sääntöuudistus PowerPoint-esityksenä

Yhdistyskoordinaattori Helena Koskelo-Suomi: Liittokokouksen tehtävät ja käytännöt 

Lisätietoja

Liittokokousasiat:
Yhdistyskoordinaattori Helena Koskelo-Suomi
Yhdistysten palvelupuhelin 050 339 4971 maanantaisin klo 9-16
Muina aikoina 050 3627 637
helena.koskelo-suomi@mtkl.fi

Viestintä:
Viestintäpäällikkö
Sirkku Immonen
040 124 4700
sirkku.immonen@mtkl.fi.

Tehdään yhdessä turvallinen ja kaikkien jäsenyhdistysten tasa-arvoisen osallistumisen mahdollistava liittokokous!

Palaa etusivulle >