Hyppää sisältöön

Tietoa liittokokouksesta

Liittokokouksessa valitaan liiton luottamushenkilöt seuraavaksi kolmeksi vuodeksi.

Joka kolmas vuosi kokoontuva liittokokous on Mielenterveyden keskusliiton ylin päättävä elin, jossa äänivaltaa käyttävät jäsenyhdistysten valitsemat edustajat.

Kokous valitsee liitolle puheenjohtajan ja kahdeksan hallituksen jäsentä sekä liittovaltuuston puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja 25 valtuuston jäsentä.

Tänä vuonna kokous saa käsiteltäväkseen myös liiton uudet säännöt. Lisäksi liittokokous käsittelee jäsenyhdistysten kokoukselle tekemät aloitteet, liittohallituksen niihin antamat lausunnot ja katsauksen päättyvän liittokokouskauden (3 vuotta) toimintaan. Kokous päättää myös liiton jäsenmaksuista.

Lue Oskarin blogista sääntöuudistuksen keskeiset tavoitteet ja vaikutukset.

Liittokokous lokakuussa Tampereella

Liittokokous järjestetään 17.–18.10.2020. Kokouspaikkana toimii Tampereen Sokos Hotel Ilves, Hatanpään Valtatie 1, 33100 Tampere.

Lue uudet saapumisohjeet

Puheenjohtajaehdokkaiden vaalipaneeli

Liittokokouksessa ehdolla olevat puheenjohtajat esittäytyvät Ilveksen Ball Roomissa perjantaina 16.10. klo 19–21.

  • Valtuuston puheenjohtajaehdokkaat klo 19–20
  • Hallituksen puheenjohtajaehdokkaat klo 20–21

Paneeli on loistava tilaisuus tulla kuulemaan ehdokkaiden tulevaisuuden näkemyksiä Mielenterveyden keskusliitosta. Keskustelua vetää Mielenterveyden keskusliiton kehitysjohtaja Janne Jalava.

Paneeli striimataan, ja sitä voi seurata liittokokouksen verkkolinkistä.

Kokouspäivien aikataulu

Valtakirjojen tarkistus alkaa kokoustilan aulassa 17.10. kello 8.30. Jokaisella kokousedustajalla tulee olla henkilökohtainen valtakirja, josta käy ilmi hänen äänimääränsä.

Kokous alkaa lauantaina 17.10. kello 12.00 (lounas klo 11). Sunnuntaina 18.10. kokous jatkuu klo 9.00 ja se pyritään päättämään kello 16.00 mennessä.

Kokouspäivien aikataulu

Kokouksen seuraaminen reaaliajassa

Suositamme vahvasti, että yhdistykset eivät lähetä seuraajia paikan päälle. Perjantain vaalipaneelia, viikonlopun kokousta ja kiinnostavia haastatteluja voi seurata suorana lähetyksenä verkossa. Lähetämme verkkolinkin yhdistysten puheenjohtajille, toiminnanjohtajille, hallistuksen jäsenille ja työntekijöille noin viikkoa ennen kokousta.

Keskusteluun, ehdokasesittelyyn ja päätöksentekoon ei valitettavasti voi osallistua etänä.

Turvallinen liittokokous

Huomioithan, että kokouspaikalle voi tulla vain täysin terveenä. Jaamme kaikille kokousosallistujille oman käsidesipullon ja varaamme tapahtumaan suojamaskeja. Näin pyrimme turvaamaan  osallistujien terveyden ja minimoimaan sairastumisriskiä. Seuraamme tarkasti viranomaisohjeita ja päivitämme turvallisuusohjeita tarvittaessa.

Hotellin kokous- ja aulatilat ovat esteettömiä ja kokouskerroksesta löytyy esteetön wc.

Ilmoittaudu mukaan liittokokoukseen 1.10.mennessä

Ilmoita yhdistyksen edustaja ja ehdokkaat ja varaa kokouspäivien ruokailut

Ilmoittautumislinkin kautta voi ilmoittaa vaalipaneeliin ja liittokokoukseen saapuvan edustajan tai ennalta asetetut ehdokkaat, myös heitä, jotka asetetaan ehdolle vasta liittokokouksessa. Samalla varataan kokouspäivien ruokailut.  Jokainen osallistuja ilmoitetaan omalla lomakkeella. Tarjoamme kokousedustajille ja ehdokkaille lauantaina lounaan, kahvit ja päivällisen sekä sunnuntaina lounaan ja kahvit. Ilmoittautuminen päättyy 1.10.2020. Kokoukseen voi osallistua myös ilman ennakkoilmoittautumista.

Varautuminen mahdollisiin pandemiarajoituksiin

Ehdokkaiden esittäytyminen kokouksessa livenä tai videon välityksellä

Liittovaaliehdokkaat voivat esittäytyä liittokokouksessa joko paikan päällä tai ennakkoon lähetetyllä esittelyvideolla. Näin varmistamme tasapuolisen esittäytymismahdollisuuden myös heille, joille korona-altistumisen mahdollisuus on erityinen terveysriski.

Toimita esittelyvideo viimeistään 7.10. lataamalla se suoraan verkkopalveluun. Alla ohjeet videon kuvaamiseen ja lataamiseen.

Lue kuvausohjeet ja tilaa lähetyslinkki

Lue liittokokousinfo 31.8.2020

< Löydät tietoa majoitusvarauksista, ehdokasasettelusta ja kokousedustajien valinnasta sivun vasemmasta valikosta.

Kysy lisätietoa:

Liittokokousasiat:
yhdistyskoordinaattori Helena Koskelo-Suomi, yhdistysten palvelupuhelin 050 339 4971 (maanantaisin klo 9-16), muina aikoina 050-3627637 tai helena.koskelo-suomi@mtkl.fi.

Majoitus ja ruokailu:
johdon assistentti Eija Korkea-aho, 040 525 7252, eija.korkea-aho@mtkl.fi.

Tiedotus:
viestintäpäällikkö Sirkku Immonen, 040 124 4700, sirkku.immonen@mtkl.fi.

Tehdään yhdessä turvallinen ja kaikkien jäsenyhdistysten tasa-arvoisen osallistumisen mahdollistava liittokokous!

Palaa etusivulle >