Hyppää sisältöön

Mikä askarruttaa?

Yksinäisyys kaivertaa mielessä. Velka-ahdinko valvottaa öisinkin. Miksi kaikki on kuin vuoristorataa? Varmaan kellään muulla ei ole elämä näin hankalaa. Miksi en jaksa edes nousta aamulla sängystä? Ei ole ketään kelle puhuisin, enkä tiedä mitä tekisin.

Koko elämä tuntuu lipuvan ohi ikkunaruudun tuolla puolen. Tai päivät kietoutuvat syömisen ja sen välttelyn ympärille. En taida enää jaksaa. Mistäköhän sen tietää, onko kyseessä masennus? Alkoholiakin taitaa kulua ihan liikaa. Pelottaa. Kuuleeko kukaan muu koskaan ääniä?  Entä mistä saisin apua ja voimia, kun läheinen lyö? Miten ikinä selviän läheisen kuolemasta?

Vaikeina hetkinä tuntee olevansa yksin ongelmineen. Näin ei kuitenkaan ole.

Meitä ihmisiä askarruttaa elämässä moni asia. Sairastumiseen ja sen oireisiin liittyvät asiat ja se mistä saisi apua, joko itselleen tai läheiselleen. Välillä elämäntilanne voi olla hankala ja arjessa on erilaisia ongelmia. Joskus kriisit taas tulevat ihan yllättäen ja äkkiarvaamatta. Usein vaikeina hetkinä tuntee olevansa aivan yksin ongelmineen. Näin ei kuitenkaan ole, vaan todella moni muu ihminen kokee aivan samoja vaikeuksia. Moni valvoo yhtä lailla miettimässä, mitä tekisi. Et ole ainoa, ja apua löytyy.

Olemme näille sivuille keränneet tietoa erilaisista mielenterveyden häiriöistä sekä yleisimmistä mieltä painavista asioista. Lisäksi löydät ”Tarinoita elämästä”-osion alta videoita, podcasteja, blogitekstejä, kuunnelmia ja artikkeleita, jotka kaikki käsittelevät mieltä askarruttavia asioita ja ilmiöitä eri näkökulmista. Ja ongelmista selviämistä.

Jos et halua pohtia asioita yksin, mielenterveysneuvontamme auttaa mielellään eteenpäin!

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.