Hyppää sisältöön

Videoita ja kuunnelmia

Takaisin työelämään

Kokemusasiantuntija Pia Alarto kertoo, miltä tuntuu jäädä mielenterveyssyistä pitkälle sairauslomalle ja millaista on palata sen jälkeen takaisin työelämään.

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

Mielestään kärsineet

Mitä on sairastaa, saada hoitoa ja millaista hoitoa? Mikkelissä toimiva mielenterveysyhdistys Virike ry tuotti elokuvan, joka lähti liikkeille ihmisten omista kokemuksista. Mukana on ronskiakin huumoria, sillä elokuvasta ei haluttu mitään pliisua ja nynnyä – ketä sellainen kiinnostaisi, heitetään Virikkeestä. Kesto: n. 17 minuuttia.

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

Silta

Monenlaista tunteiden kirjoa ja kohtaamista välittyy sanoittakin.

Mielenterveyden keskusliitto on järjestänyt yhteistyössä jäsenyhdistystensä kanssa lyhytelokuva -kursseja. Silta on Fiskarsissa 2017  Karjaan Kaippareiden kanssa pidetyn kurssin satoa. Kouluttajana kurssilla oli elokuvaohjaaja Kari Paljakka.

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)
  • Näyttelijät: Minna Kettunen ja Pertti Lemettinen
  • Käsikirjoitus ja ohjaus: Sami Nyberg
  • Kuvaus: Martti Hanhela
  • Leikkaus Sami Nyberg (Final Cut Pro), Pertti Lemettinen, Minna Kettunen, Sami Juntunen, Kirill Tarvasaho, Martti Hanhela ja Elina Elolahti

Ilo virtaa puroissa

Sitä minä nimenomaan en tee. En piristy!

Kuunnelma masennuksesta, parisuhteesta, puhumattomuudesta ja sukupolvien yli periytyvästä hiljaisuudesta. Pohdintaa siitä, miksi katkenneesta jalasta on helppo puhua ja spekuloida vaikka yhdessä, mutta mielenterveydestä ei, vaikka burn out kaataa sänkyyn useammin kuin influenssa.

Kuunnelman toteutti Ristiinan mielenterveysyhdistys Risla. Kesto: n. 36 minuuttia.

Määrittelemätön keuhoputkentulehdus. Se minulla diagnosoitiin, kun sanoin että ahdistaa.

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.