Hyppää sisältöön

Erilaisia mielenterveyden häiriöitä

Diagnoosit ja niiden moninaiset oireet voivat kuulostaa ahdistavilta, mutta loppujen lopuksi diagnoosit ovat olemassa vain lääkäreiden apuna oikeanlaisen hoidon turvaamiseksi. Ja toisaalta myös virallisten sosiaalietuuksien määrittelemiseksi. Se, minkä diagnoosin ehkä olet saanut, ei määrittele eikä luokittele sinua ihmisenä millään tavalla. Diagnoosiin ja sen oireisiin tutustuminen saattaa toisinaan kuitenkin myös helpottaa oloa, kun ymmärtää, että oireet, joita voi olla vaikea itsekin hyväksyä, ovat osa sairautta. Ja että samoja oireita on kohdannut moni muukin.

Näiltä sivuilta löydät kuvaukset yleisimmistä mielenterveyden häiriöistä ja saat vinkkejä, kuinka niiden kanssa voi elää ja mistä löytää apua ja tukea. Muista, ettet ole yksin.

Diagnoosit ovat olemassa vain lääkäreiden apuna oikeanlaisen hoidon turvaamiseksi.

 

Lue Tunne & Mieli -lehden artikkeli: Diagnosoinnin polku

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.