Hyppää sisältöön

Miten valita hyvä ehdokas ehdolle?

Mikä kaikki on muuttunut? Millainen on Mielenterveyden keskusliiton uusi strategia, joka ohjaa sekä uusien luottamushenkilöiden että liiton työntekijöiden toimintaa? Mitä muuta yhdistyksen on syytä tietää ehdokkaita asettaessaan? Tutustu hyvän ehdokkaan tunnusmerkkeihin yhdistyksille kootun koosteen avulla!

Alueellista ja valtakunnallista vaikuttamiskykyä: valitse ehdokkaat ajatuksella

Olemme koonneet perustietopaketin videoksi (kesto 33 minuuttia), jota suosittelemme yhdistysten hallituksille ja työntekijöille. Videon ovat koostaneet lakimies Oskari Korhonen ja asiantuntija-kouluttaja Jenni Rihti.

Katso video ja esittelydiat

Liitto toivoo, että yhdistykset asettavat mahdollisimman paljon ehdokkaita erilaisilla taustoilla ja asiantuntemuksella. Nykyisessä hyvinvointialueisiin jaetussa Suomessa tärkeää on myös alueellinen kattavuus eli se, että eri puolilla Suomea toimivat erikokoiset yhdistykset asettavat omia ehdokkaita. Alueellinen kattavuus on valtakunnallista kattavuutta.

Ehkä voisitte pohtia omalta alueelta sopivia ehdokkaita yhdessä naapuriyhdistysten kanssa?

Järjestöjen tulevan alueellisen ja valtakunnallisen toimintakyvyn ja rahoituksen näkökulmasta on juuri nyt hyvä miettiä kahta kysymystä: millaista asiantuntemusta löytyy omasta jäsenkunnasta ja toimisiko ehdokkaaksi pyytäminen mahdollisesti keinona sitouttaa uusia, jäsenistön ulkopuolisia vaikuttajia mukaan yhdistyksen ja liiton toimintaan?

Rohkeasti siis mukaan, vaikka oma yhdistyksesi olisi pienikin! Uusi tilanne luo uusia mahdollisuuksia.

Apua ja tukea ehdokasasettelun kaikissa kysymyksissä saa liiton asiantuntijoilta:

Järjestötoiminnan asiantuntija Helena Koskelo-Suomi
helena.koskelo-suomi@mtkl.fi
050 3627 637

Lakimies Oskari Korhonen
oskari.korhonen@mtkl.fi
040 843 2104

> Palaa etusivulle

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.