Hyppää sisältöön

Syty liikkeelle -liikuntahaasteen ohjeet

 • Kampanja-aika on neljä viikkoa, 14.9.–11.10.2020.
 • Kilpailuun voivat osallistua Mielenterveyden keskusliiton jäsenyhdistykset. Kilpailussa on kaksi sarjaa: 1) vapaaehtoisvoimin toimiville yhdistyksille ja 2) yhdistyksille, joilla on palkattua henkilökuntaa.
 • Kampanjaan ei tarvitse ilmoittautua, mutta kannustamme kertomaan mukana olosta Facebookin MTKL Yhdistysuutiset -sivulla.
 • Yhdistyksille toimitetaan linkit kampanjamateriaaliin jäsenkirjeessä kampanjamateriaaliin 1.9. sähköisinä tiedostoina: tulostettava tapahtumajuliste ja kampanjakortti sekä bannerit yhdistyksen sosiaalisen median kanaviin.
 • Yhdistys kirjaa kampanja-aikana tehdyt aktiviteetit ja niiden osallistujamäärät kampanjakorttiin. Yhdistysten yhteenlasketut aktiviteettien osallistujamäärät lasketaan mukaan. Yksilöiden liikuntasuorituksia ei kirjata, vaan tässä kampanjassa on kyse porukalla tekemisestä. Esimerkiksi jos henkilö tulee kävellen yhdistykseen: ei tule merkintää, kun yhdistys käy porukalla pienen kävelylenkin, johon osallistuu viisi henkilöä: tulee merkintä korttiin ”Kävely 5 henkilöä”.
 • Kaikki liikunnallinen aktiviteetti lasketaan mukaan. Se voi olla esimerkiksi ohjattu taukojumppa, palloilulajien pelaamista tai hyötyliikuntaa. Ei ole merkitystä, onko suoritus yhdistyksen säännöllistä vai kampanjaa varten järjestettyä toimintaa. Kaikki lasketaan!
 • Minimikesto yhdelle merkinnälle on viisi minuuttia kuitenkin niin, että yhdestä tunnin mittaisesta suorituksesta tulee vain yksi merkintä. Osallistujamäärät suhteutetaan tuloksia laskettaessa yhdistyksen jäsenmäärään. Lisäksi palkitaan hauskimman tuokion toteuttanut yhdistys ja suurimman tsemppauksen tehnyt porukka Muistakaa siis kirjoittaa kampanjakorttiin, mitä liikkumista tuokio sisälsi.
 • Viimeistään 16.10.2020 palautetut kampanjakortit osallistuvat kilpailuun. Palautuksen voi tehdä ottamalla kuva täytetystä kortista ja lähettämällä se WhatsApp-viestinä numeroon 046 920 6427 tai sähköpostilla osoitteeseen kati.rantonen@mtkl.fi. Vaihtoehtoisesti kortin voi postittaa osoitteeseen Mielenterveyden keskusliitto ry, Piippukatu 11, 40100 Jyväskylä.
 • Palkinnot toimitetaan voittajille postitse kampanjan päätyttyä.
 • Facebookin MTKL Yhdistysuutiset -sivun Liikuntastudiossa 16.9. kello 13 kerrotaan kampanjasta lisää. Lisäksi Facebook-sivulla MTKL Yhdistysuutiset järjestetään livetapahtumia 21.9., 28.9. ja 5.10. kello 10. Yhdistys voi osallistua livetapahtumiin yhteisesti.
 • Kampanjan mainoksia, tiedotteita ja kuvia voi jakaa sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #sytyliikkeelle

Muistakaa vielä tärkein asia: yhdessä liikkumisen ilo!

Liikkumisvinkkejä löytää esimerkiksi Mielenterveyden keskusliiton verkkosivuilta hakusanalla Piristystä päivään.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.