Hyppää sisältöön

Allianssin palkinto Hevari-menetelmälle

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi on myöntänyt Nuorisotyön menetelmät -tunnustuksen henkilökeskeiselle voimavaravalmennukselle Hevarille, joka on osa Mielenterveyden keskusliiton ja Aspa-säätiön Omat avaimet -projektia.

Hevari on ryhmätyömenetelmä, joka on kehitetty Mielenterveyden keskusliiton voimavaravalmennuksen ja Aspa-säätiön henkilökeskeisen toimintatavan pohjalta. Henkilökeskeisen voimavaravalmennuksen Hevarin kehittänyt työryhmä Johanna Kainulainen, Tuija NissinenAnna Pöllönen ja Anne Kukkonen työskentelee Mielenterveyden keskusliiton ja Aspa-säätiön yhteisessä Omat avaimet -projektissa, ja he kouluttavat ammattilaisia Hevarin saloihin. Hevarin ohjaajan opas on työväline 18-29-vuotiaiden nuorten aikuisten ryhmämuotoiseen ohjaamiseen. Sen avulla tuetaan nuorta toivon herättämisessä, omien tunteiden käsittelyssä, voimavarojen vahvistamisessa ja tulevaisuuden unelmoinnissa. Tavoitteena on lisätä tunnetta mielekkäästä ja omannäköisestä arjesta.

Omat avaimet -projektin (2017-2019) tarkoitus on ollut tukea nuoria aikuisia oman identiteetin löytämisessä, sosiaalisten taitojen vahvistumisessa, oman näköisen elämän löytymisessä sekä käynnistää nuoressa oma identiteettityön prosessi. Valmennuksen tavoitteena on löytää omat voimavarat ja vahvuudet, positiivisten muutosten tekeminen omaan elämään, auttaa huomaamaan elämän hyvät asiat, tulla kuulluksi, nähdyksi ja hyväksytyksi ryhmässä sekä vahvistaa tunnetaitoja ja toivon ja uteliaisuuden heräämistä. Projektia on hallinnoinut Aspa-säätiö, ja sen rahoittaja on STEA.

Allianssi on kattojärjestö, joka edistää nuorten hyvinvointia ja yhdistää nuorisoalan toimijoita. Nuorisotyön menetelmät -tunnustus jaettiin nyt toisen kerran. Tällä kertaa valinnassa painotettiin nuorten mielenterveyteen ja hyvinvointiin painottuvia menetelmiä. Tunnustus jaettiin kahdelle taholle: Hevarin lisäksi tunnustuksen sai Sirkus Magentan sosiaalinen sirkus.

Omat avaimet -projektin tuottamassa videossa Hellurei ja helkkarin tunteet käsitellään Hevari-menetelmään olennaisesti liittyviä tunnetaitoja:

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

 

Omat avaimet -sivulta löytyvät projektin tuottamat materiaalit, kuten Hevarin ohjaajan opas, Yksilövalmennus nuorille – ohjaajan opas, Hellurei ja helkkarin tunteet -tunnekortit sekä paljon erilaisia tehtäviä.

 

Kysy lisää hankkeesta ja sen kehittämistä menetelmistä voimavaravalmentajiltamme:

 

Mielenterveyden keskusliitto, Omat avaimet, Anne Kukkonen, Johanna Kainulainen, Tuija Nissinen ja Anna Pöllönen
Anne Kukkonen (vas.), Johanna Kainulainen, Tuija Nissinen ja Anna Pöllönen

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.