Hyppää sisältöön

It's Heavy – osallistu kitarariffi showdowniin

Mielenterveyden keskusliiton vuoden 2023 kulttuuriteema on hevimusiikki. Kulttuurikummina vuoden aikana toimii raskaan musiikin parissa suuren osan urastaan tehnyt kitaristi ja tuottaja Erkka Korhonen. Osallistu It’s Heavy – kitarariffejä toivosta -showdowniin!

In English – click here.

Siinä, että pääsee itse soittamaan on parhaimmillaan hyvin terapeuttinen ja rauhoittava fiilis!
– Erkka Korhonen

Musiikki voi auttaa käsittelemään mielenterveyden aiheita, kanavoimaan tunteita ja ilmaisemaan itseään.  Hevigenre ei pelkää tarttua aiheisiin ihmiselämän nurjaltakin puolelta. Vuoden 2023 aikana raskaaseen musiikkiin ja kitaransoittoon tutustutaan muusikko Erkka Korhosen johdolla kitarapajoissa, riffien teossa sekä Metalliliiteri-podcastissa.

It’s Heavy – Kitarariffejä toivosta

Osallistu kaikille avoimeen kitarariffi-showdowniin! Lähetä oma kitarariffisi showdowniin ja saat palautetta alan huippuammattilaisilta ja asiantuntijoilta. Millainen olisi sinun riffisi toivosta, joka nostaisi mielen raskaudesta ja loisi valonpilkahduksia elämään? Tee oma riffisi!

Erkka Korhonen istuu penkillä betoniseinän edessä ja soittaa sähkökitaraa.
Kuva: Mika Pollari

Riffin tekemisessä vaikeinta on mielestäni aloittaminen. Ensimmäisen idean hyväksyminen on korkein kynnys, ja kun siitä pääsee yli niin homma helpottuu todella paljon. Jos lähdet tähän haasteeseen kannattaa pitää tämä mielessäsi!

Hyvä riffi on myös sellainen jonka voi laulaa tai hyräillä. Iron Man, Paranoid, Smoke On The Water… esimerkkejä on todella paljon. Voit jopa kokeilla laulaa ensin pohjan päälle ja kokeilla sitten siirtää ideaasi soittimelle. Muista että mikään idea ei ole lähtökohtaisesti liian huono kokeiltavaksi!

– Erkka

Showdown käynnistyy: 1.4.2023

Osallistumisaika: osallistumisaikaa on aina 10.8.2023 asti. Riffit kootaan yhteen videolle, joka julkaistaan 10.9.2023.

Osallistumisohjeet:

  • Tee oma kitarariffisi toivosta. Osallistua saa yhdellä itse tekemällään kitarariffillä.
  • Sovita riffisi It’s Heavy -taustanauhaa käyttäen.
  • Lähetä riffistäsi video tai äänitiedosto. Nimeä tiedosto selkeästi: oma-nimimerkki_itsheavy. Tiedostot lähetetään WeTransfer-palvelun kautta täällä. Kirjoita viestikenttään oma nimesi tai nimimerkki.
  • Saat sähköpostiisi vahvistusviestin, kun olemme ladanneet riffisi WeTransferista. Olemme yhteydessä kaikkiin riffin lähettäneisiin osallistumisajan päätyttyä.
  • Riffien on oltava perillä torstaihin 10.8.2023 mennessä.
  • Showdowniin osallistuneista riffeistä koostetaan collab-video, joka julkaistaan 10.9.2023. Tekijöiden nimiä ei julkaista.
  • Mielenterveyden keskusliitolla on oikeus käyttää lähetettyjä materiaaleja viestinnässään omissa julkaisuissaan ja kanavissaan.

It’s heavy -riffin tausta:

Lataa taustanauha itsellesi joko suoraan tästä tai Google Drivesta.

Alan huippuammattilaiset antavat palautetta! Jokainen showdowniin kitarariffinsä lähettänyt saa palautetta asiantuntijaraadilta.

Showdownissa palautetta antavat: Northern Kings -yhtyeen kitaristi ja Raskasta Joulua -kiertueen perustaja Erkka Korhonen, toinen Rock Academy -hankkeen isistä, vastaava tuottaja, muusikko Mark Albert Bertenyi, hevitohtori ja tutkija Esa Lilja Stavangerin yliopistosta, sekä musiikintekijä, Mielenterveyden keskusliiton kehitysjohtaja Janne Jalava.

Rockway tarjoaa osallistujille maksutonta käyttöaikaa: Rockway on kitarariffi-showdownin yhteistyökumppani. Osallistumisajan päätyttyä osallistujille lähetetään sähköpostitse etukoodi, jolla he saavat kuukauden maksutonta käyttöaikaa Rockwayn palveluun.

Mielenterveyden keskusliiton tietoturvaselosteen löydät täältä. WeTransfer-palvelu noudattaa oman tietoturvaselosteensa mukaisia käytäntöjä.

Virittäydy oman riffin tekoon soittelemalla ensin Erkka Korhosen tekemää riffiä Heavy Hopes. Kuuntele alta tallenne Erkan soitosta ja lataa nuotit tästä.

Erkka Korhosen riffi Heavy Hopes

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

Lisätietoja:

Nina Tuittu, kulttuurituottaja, Mielenterveyden keskusliitto
nina.tuittu@mtkl.fi

It's heavy

Yhteistyössä:

Rockway

Rockway.fi on kotimainen soitonopetuksen verkkopalvelu. Jo 150 000 suomalaista on opetellut soittamaan bändi-instrumentteja tai kehittänyt biisinkirjoitustaitoja ja harjoitellut laulamista Rockwayn avulla. Treenata voi missä vain, milloin vain omaan tahtiin.

Palvelusta löytyy on noin 15 000 opetusvideota kaiken tasoisille harrastelijoille yli sadalta eri muusikolta ja opettajalta.

Lunasta kahden viikon ilmainen kokeilu!

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.