Hyppää sisältöön

Kulttuuripodcastit

Metalliliiteri

Metalliliiterissä perehdytään mielenterveysaiheiden sekä musiikin ja kulttuurin äärelle vuoden 2023 kulttuurikummin, raskaan musikiin kitaristin ja Raskasta Joulua -perustajan Erkka Korhosen johdolla. Erkka on kutsunut podcastiin vieraakseen ystäviään. Mukana kuullaan niin Nightwishistäkin tuttua solistia ja basistia Marko Hietalaa, kirjailija Jenny Rostainia, Stam1nan kitaristia Pekka ”Pexi” Olkkosta ja Tarot-yhtyeestä sekä soolotuotannostaan tunnettua Tommi ”Tuple” Salmelaa.

Astu sisään metalliliiterin ja selvitä, mitä vieraat ajattelevat toivosta sekä sitä, miten musiikki ja kirjoittaminen toimivat mielenterveyden asioiden äärellä. Katso videopodcast YouTubessa tai kuuntele Spotifyssa.

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)


Kulttuuriliiteri

Kulttuuriliiteri tarjoaa kuulijoilleen inspiraatiota luovaan tekemiseen. Jaksoissa keskustellaan vaihtuvien vieraiden kanssa taiteesta ja luovuudesta sekä niiden merkityksestä. Podcastia juontavat Kukunorin toiminnanjohtaja ja muusikko Markus Raivio sekä Mielenterveyden keskusliiton kulttuurituottaja ja valokuvataiteilija Nina Tuittu.

1. kausi 2021

Kulttuuriliiterin ensimmäisellä kaudella heittäydytään taiteilija Martti Innasen maailmaan. Jaksoissa tutustutaan Innasen taiteeseen ja maalauksiin muun maussa kuvailutulkkauksen kautta.

 Innanen tunnettiin armottomana humoristina, aikansa luovana kriitikkona, riemastuttavana tai raivostuttavana, mielikuvituksellisena naivistisena kuvataiteilijana, muusikkona sekä viihdetaiteilijana. Innasen (1931-2014) syntymästä tuli vuonna 2021 kuluneeksi 90 vuotta. Samana vuonna vietettiin Mielenterveyden keskusliiton 50-vuotisjuhlavuotta.


Käännekohta

Käännekohta-podcastissa liiton kulttuurikummi Seela Sella lukee tarinoita elämän käännekohdista. Tarinat on lähetetty vuonna 2020 järjestettyyn Käännekohta-kirjoituskilpailuun ja niistä kuusi luetaan podcastissa. Lisäksi sarjan seitsemännessä jaksossa kuullaan Seela Sellan haastattelu. Podcastsarja tuotettiin yhteistyössä Sosped-säätiön Mieletöntä valoa -toiminnan kanssa.

Kulttuuriliiteri ja Käännekohta ovat ilmaiseksi ja ilman kirjautumista kuunneltavissa Mielenterveyden keskusliiton Soundcloud-tilillä. Kulttuuriliiteri löytyy lisäksi musiikkipalvelu Spotifysta. 

Podcast on radio-ohjelman kaltainen äänitallenne, joka on ladattu verkkoon. Podcasteja voi kuunnella tietokoneella tai älypuhelimella suoraan verkkosivulta tai sovelluksesta. 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.