Hyppää sisältöön

Ohje kampanjapipon neulomiseen

Neulo itse Mielenterveyden keskusliitolle suunniteltu Pipo joka tuulelle -kampanjapipo!

Pipo joka tuulelle -pipo on suunniteltu niin, että sen voivat tehdä niin aloittelevat neulojat kuin jo kokeneemmat konkarit. Ohjeen on suunnitellut tekstiilisuunnittelija ja Taito Lapin erikoisneuvoja Karoliina Erkinjuntti.

Innoituksen malliin Karoliina sai kampanjan nimestä Pipo joka tuulelle.

Karoliina Erkinjuttu seisoo persikan värisen seinän edessä sinisessä takissa ja harmaassa kaulaliinassa. Hänellä on tummat hiukset ja hän hymyilee.
Karoliina Erkinjuntti. Kuvaaja Meri Haukkavaara.

– Nimi on hauska! Halusin jotenkin saada tuulen näkymään pipossa.

Tuuli näkyy pipon pinnassa silmukoiden rytmissä ja palmikoiden kaarissa.

– Se ei ole perinteinen kaksi-oikein-kaksi-nurin-resori vaan siinä toistuu 20 silmukan mallikerta. Lisäsin vielä palmikot, jotka tuovat pintaan elävyyttä.

Karoliina muistuttaa, että ohjetta voi myös muuttaa itselle mieluisaksi.

– Jokainen valitsee tietysti mieluisen värin tai voi tehdä vaikka raidallisena. Itse tykästyin kun tein reunan käänteen yhdellä värillä ja loppu pipon toisella. Myös tupsun koolla ja värillä voi leikitellä tai halutessaan sen voi jättää kokonaan pois.

Mielenterveyden keskusliiton kulttuurituottaja Nina Tuittu kannustaa ihmisiä tekemään käsillään. Pipossa on myös lämmittävä viesti.

– Pidetään lempeästi huolta mielestä. Pipon kaltaista pehmeyttä me tarvitsemme itseämme ja ajatuksiamme kohtaan. Pipo joka tuulelle -pipo muistuttaa meitä hyväksymään kaikki tuulet, jotka elämässämme ja maailmassa puhaltavat.

Pipo joka tuulelle -ohjeen löydät täältä!

Pipo tuulelle -kampanjan nimikkopipo lilan värisenä henkilön päässä, kuvattu ylhäältä päin. Pipossa on palmikkokuviota, iso tupsu ja käännetty resori. Pipo tuulelle -kampanjan nimikkopipo vihreän värisenä henkilön päässä, kuvattu ylhäältä päin. Pipossa on palmikkokuviota, pieni tupsu ja käännetty harmaa resori.

Yhteistyössä:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.