Hyppää sisältöön

Liikuttava tapa innostaa perheitä liikkumaan

Liikuttava tapa -videosarja kannustaa ja innostaa perheitä liikkumaan silloinkin, kun sairaus tai vaikea elämäntilanne tuo haasteita jaksamiseen tai liikunnan aloittamiseen. Juuri näissä tilanteissa vähäinenkin yhteinen liikunta lisää voimia ja hyvinvointia sekä perheen yhdessäoloon että arkeen.

Tuntuuko, että ideat lasten kanssa liikkumiseen tai yhdessä tekemiseen ovat vähissä?
Kaipaatko mielekästä yhdessäoloa ja -tekemistä perheen kesken?

Vai odotatko sitä kuuluisaa liikuntakärpäsen puraisua, jotta pääsisit liikkeelle?

Olisiko se puraisu nyt tässä? Tutustu uusiin koko perheen liikuntavideoihin ja poimi ideoita perheen yhteisiin liikuntahetkiin ja yhdessäoloon. Ehkä retki lähimetsään? Monipuolisia painiharjoitteita tai temppurata omassa olohuoneessa? Jos mailapelit kiinnostavat, ehkä salibandy sopisi yhteiseksi perhelajiksi?

Videoilta saat liikuntavinkkejä niin sisälle kuin ulos. Katsokaa ja tutustukaa eri lajeihin yhdessä lasten kanssa!

Retki lähiluontoon
Lähde lähiluontoon liikkumaan, virkistymään ja ehkä kokemaan jotain uuttakin. Katso vinkit videolta tai tästä, miten luontoretki onnistuu lasten kanssa.

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

Hauskoja painiharjoitteita
Paini on monipuolinen harrastus. Näillä vinkeillä voit kokeilla hauskoja painiharjoitteita kotona yhdessä lapsen kanssa.

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

Salibandyn riemua
Jos huono sää ei houkuttele ulos liikkumaan, niin kaivakaa salibandymailat ja -pallo esiin. Näitä harjoitteita mahtuu tekemään omassa kodissa sisätilassa.

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

Liikettä ja iloa olohuonejumpasta
Olohuone on oivallinen paikka koko perheen jumpalle. Katso vinkit omassa olohuoneessa tehtäviin akrobatiatemppuihin ja temppurataan.

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

Perhetreeni
Nyt koko perhe mukaan perhetreeniin. Tässä perhetreenissä saat vinkkejä niin sisälle kuin uloskin. Hyödynnä oma lähiympäristö ja tule mukaan!

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

Katso kaikki videot YouTubesta!

Tulosta kesäliikuntajuliste ja poimi vinkit perheen yhteiseen kesään!

Tukea harrastuksen aloittamiseen

Työttömyys tai huono rahatilanne ei tarvitse olla este yhteiselle liikkumiselle. Liikuttava tapa -hanke tukee myös taloudellisesti lapsen ja vanhemman yhteistä liikuntaharrastusta, silloin kun perheen huono taloustilanne estää yhteisen liikkumisen aloittamisen tai harrastamisen. Tuki mahdollistaa harrastuksen aloittamisen perheharrastuslajien parissa. Tukea voi hakea perheet, joissa vanhempi kokee mielenterveyden haasteita arjessaan.
Lue ohjeet ja hae tukea!

Jaa omia kuvia somessa

Ota kuvia perheen yhteisistä liikuntahetkistä ja jaa kuvia somessa hashtagilla #liikuttavatapa.

Kysy lisää
Kati Rantonen, liikunta-asiantuntija
046 920 6427
kati.rantonen@mtkl.fi

Liikuttava tapa -hankkeen kohderyhmänä on lapsiperheet, joissa vanhempi kokee mielenterveysongelmia arjessaan. Hankkeessa tuotetaan videomateriaalia, julisteita ja toimintakortteja perheiden liikkumisen lisäämiseksi. Tavoitteena on mahdollistaa lapsen ja vanhemman yhteinen liikkuminen perheissä, ja edistää lapsen ja vanhemman mielenterveyttä sekä koko perheen hyvinvointia. Hanke tukee myös taloudellisesti lapsen ja vanhemman yhteistä liikuntaharrastusta. Hankkeeseen olemme saaneet avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä ja SOK:lta.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.