Hyppää sisältöön

Liikuttava tapa innostaa perheitä liikkumaan

Liikuttava tapa -videosarja ja perhekortit kannustavat ja innostavat perheitä liikkumaan silloinkin, kun sairaus tai vaikea elämäntilanne tuo haasteita jaksamiseen tai liikunnan aloittamiseen. Juuri näissä tilanteissa vähäinenkin yhteinen liikunta lisää voimia ja hyvinvointia sekä perheen yhdessäoloon että arkeen.

Tuntuuko, että ideat lasten kanssa liikkumiseen tai yhdessä tekemiseen ovat vähissä? Kaipaatko mielekästä yhdessäoloa ja -tekemistä perheen kesken? Poimi ideoita perheen yhteisiin liikuntahetkiin ja yhdessäoloon perhekorttien ja videoiden avulla.

Uutuus!
Perhekortit yhteiseen liikkumiseen ja temppuiluun – kokeile nyt!

Kortit sisältävät kehoa ja mieltä virkistävää tekemistä koko perheelle. Poimi vinkit suoraan pdf-tiedostosta tai tulosta kortit paperille. Yhdessä liikkumisen iloa!

Korttipakka sisältää seuraavat kortit: Sukkulaviesti, Pehmolelujumppa, Muistipeli, Esterata, Temppurata, Tikapuut, Parhaat biisit, Keilaus, Pallon kuljetus, Pallohieronta, Rekisterikilpien bongaus, Tyynysota, Liikkuvat eläimet, Ilmapallopelit, Reaktiolähdöt, Sanomalehtimiekat, Lumisota, Älä koske maahan, Kamerakävely ja Luonnontaidetta.

Katso tai tulosta kortit

Tulostusvinkki: Valitse asetuksista useamman kortin tulostus tulostettavalle sivulle, esimerkiksi 4 korttia samalle sivulle. Leikkaa pelattavat kortit paperista tulostuksen jälkeen.

Tutustu koko perheen liikuntavideoihin

Ehkä retki lähimetsään? Monipuolisia painiharjoitteita tai temppurata omassa olohuoneessa? Jos mailapelit kiinnostavat, ehkä salibandy sopisi yhteiseksi perhelajiksi?

Videoilta saat liikuntavinkkejä niin sisälle kuin ulos. Katsokaa ja tutustukaa eri lajeihin yhdessä lasten kanssa!

Retki lähiluontoon
Lähde lähiluontoon liikkumaan, virkistymään ja ehkä kokemaan jotain uuttakin. Katso vinkit videolta tai tästä, miten luontoretki onnistuu lasten kanssa.

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

Hauskoja painiharjoitteita
Paini on monipuolinen harrastus. Näillä vinkeillä voit kokeilla hauskoja painiharjoitteita kotona yhdessä lapsen kanssa.

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

Salibandyn riemua
Jos huono sää ei houkuttele ulos liikkumaan, niin kaivakaa salibandymailat ja -pallo esiin. Näitä harjoitteita mahtuu tekemään omassa kodissa sisätilassa.

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

Liikettä ja iloa olohuonejumpasta
Olohuone on oivallinen paikka koko perheen jumpalle. Katso vinkit omassa olohuoneessa tehtäviin akrobatiatemppuihin ja temppurataan.

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

Perhetreeni
Nyt koko perhe mukaan perhetreeniin. Tässä perhetreenissä saat vinkkejä niin sisälle kuin uloskin. Hyödynnä oma lähiympäristö ja tule mukaan!

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

Katso kaikki videot YouTubesta!

Tulosta kesäliikuntajuliste ja poimi vinkit perheen yhteiseen kesään!

Tukea harrastuksen aloittamiseen

Työttömyys tai huono rahatilanne ei tarvitse olla este yhteiselle liikkumiselle. Liikuttava tapa -hanke tukee myös taloudellisesti lapsen ja vanhemman yhteistä liikuntaharrastusta, silloin kun perheen huono taloustilanne estää yhteisen liikkumisen aloittamisen tai harrastamisen. Tuki mahdollistaa harrastuksen aloittamisen perheharrastuslajien parissa. Tukea voi hakea perheet, joissa vanhempi kokee mielenterveyden haasteita arjessaan.
Tukihaku on päättynyt 12.12.2022.

Jaa omia kuvia somessa

Ota kuvia perheen yhteisistä liikuntahetkistä ja jaa kuvia somessa hashtagilla #liikuttavatapa.

Kysy lisää
Kati Rantonen, liikunta-asiantuntija
046 920 6427
kati.rantonen@mtkl.fi

Liikuttava tapa -hankkeen kohderyhmänä on lapsiperheet, joissa vanhempi kokee mielenterveysongelmia arjessaan. Hankkeessa tuotetaan videomateriaalia, julisteita ja toimintakortteja perheiden liikkumisen lisäämiseksi. Tavoitteena on mahdollistaa lapsen ja vanhemman yhteinen liikkuminen perheissä, ja edistää lapsen ja vanhemman mielenterveyttä sekä koko perheen hyvinvointia. Hanke tukee myös taloudellisesti lapsen ja vanhemman yhteistä liikuntaharrastusta. Hankkeeseen olemme saaneet avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä ja SOK:lta.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.