Hyppää sisältöön

Luontolähetti-toiminta

Haluaisitko lähteä luontoon, mutta et tiedä miten tai minne? Mielenterveyden keskusliiton vapaaehtoisista luontoläheteistä saat kaverin ja oppaan tutustumaan kanssasi luonnossa liikkumiseen.

Luonnon vaikutukset henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin voi huomata jo lyhyen ulkoilun jälkeen. Mielessä voi olla ajatus, että ulkoilu tekisi hyvää, mutta lähteminen on vaikeaa, varsinkin jos ei ole kaveria. Lähtisitkö retkelle luontolähetin kanssa?

Luontolähetit ovat Mielenterveyden keskusliiton kouluttamia vapaaehtoisia, jotka haluavat jakaa tietonsa ja kokemuksensa luonnosta liikkumisesta muille. Luontolähetin kanssa voit ulkoilla ja tutustua luontoon omilla ehdoillasi. Haluaisitko metsäkävelylle, opetella peruserätaitoja tai kerätä marjoja ja sieniä? Voit tehdä niin luontolähetin kanssa.

Luontolähettejä toimii kuudella paikkakunnalla: Forssassa, Kemissä, Kiuruvedellä, Lahdessa, Oulussa ja Porissa. Luontolähetit toimivat yhteistyössä paikkakunnan Skutsi kuulee -toimijan kanssa.

Jos haluat luontolähetin kanssa retkelle tai tunnet nuoren, jolle toiminta voisi sopia, ota yhteyttä paikkakuntasi Skutsi kuulee -toimijaan. He yhdistävät sinut luontolähettiin ja voitte alkaa suunnitella, mitä haluat luonnossa tehdä. Yhteystiedot löytyvät yhdistysten verkkosivuilta.

Skutsi kuulee -toimijat paikkakunnittain:

Forssa: Mielikki ry

KemiYhdessä ry

KiuruvesiKiuruveden Varapäre ry

Lahti: Miete ry

Oulu: Hyvän mielen talo ry

Pori: Porin Mielenterveysyhdistys Hyvis ry

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.