Hyppää sisältöön

Hae luontolähetiksi

Luontolähettinä toimit oppaana ja kaverina luonnossa liikkumiseen tutustuvalle nuorelle aikuiselle ja tuet tätä oman luontosuhteen muodostamisessa. Mielenterveyden keskusliitto kouluttaa luontolähettejä Skutsi kuulee -toiminnassa mukana olevien paikkakuntien mielenterveysyhdistyksiin ja kuntiin.

Luontolähetti-toiminta on vapaaehtoistyötä, jossa luontolähetit toimivat oppaina luontoon kaipaaville 18–29-vuotiaille. Vapaaehtoiset luontolähetit saavat tehtävään koulutuksen, josta he saavat valmiudet olla nuorten aikuisten tukena luontoon tutustumisessa ja siellä liikkumisessa. Luontolähettinä olet nuorelle aikuiselle luonnossa liikkumiseen kaveri, jonka kanssa hän voi tutustua luontoon omilla ehdoillaan ja kokeilla erilaisia tapoja liikkua luonnossa.

Sovit Luontolähetiksi, mikäli sinulla on:

  • kokemusta luonnossa liikkumisesta ja luonnossa toimimisesta
  • tahtoa kohdata nuoria aikuisia
  • halua ymmärtää erilaisia elämäntilanteita sekä mielenterveyden haasteita
  • kykyä kuunnella ja olla läsnä

Luontolähettikoulutus järjestetään verkossa viitenä arki-iltana.

Tällä hetkellä luontolähettejä on kuudella paikkakunnalla paikallisissa mielenterveysyhdistyksissä.

Lahti, Miete ry

Forssa, Mielikki ry

Oulu, Hyvän mielen talo ry

KemiYhdessä ry

Pori, Porin Mielenterveysyhdistys Hyvis ry

KiuruvesiKiuruveden Varapäre ry

Luontolähettinä pääset osaksi luonnosta ja hyvinvoinnista innostunutta yhteisöä. Luontoläheteille on Facebook-ryhmä, jossa voi käydä keskusteluita ja jakaa ideoita toimintaan. Lisäksi Mielenterveyden keskusliitto järjestää luontoläheteille verkkotapaamisia.

Kerromme tulevista luontolähettihauista ja -koulutuksista verkkosivuillamme.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.