Hyppää sisältöön

Tule mukaan Luontolähetiksi

Luontolähetti tukee yksilöllisesti nuoren aikuisen ensiaskeleita kohti omaa luontosuhdetta. Mielenterveyden keskusliitto kouluttaa paikallisiin mielenterveysyhdistyksiin luontolähettejä, jotka saavat näin valmiuksia toimia yksittäisten nuorten tukena luontoon tutustumisessa ja luonnossa liikkumisessa.

Luontolähetti-toiminta on Mielenterveyden keskusliiton uusi vapaaehtoistyön muoto. Luontolähetit ovat koulutettuja vapaa-ehtoisia, jotka toimivat oppaina luontoon kaipaaville 18–29-vuotiaille nuorille aikuisille. Luontolähetin kanssa nuori voi tutustua luontoon omilla ehdoillaan ja kokeilla erilaisia tapoja luonnossa liikkumiseen.

Voit hakea Luontolähetiksi, mikäli sinulla on:

  • kokemusta luonnossa liikkumisesta ja luonnossa toimimisesta
  • tahtoa kohdata nuoria aikuisia
  • halua ymmärtää erilaisia elämäntilanteita sekä mielenterveyden haasteita
  • kykyä kuunnella ja olla läsnä

Jos vastasit kaikkiin kyllä, sovit mainiosti kouluttautumaan luontolähetiksi.  Mikäli sinulla on omakohtaista kokemusta mielenterveyden ongelmista, olet tukenut sairastunutta läheistäsi tai sinulla on ammatillista mielenterveys­osaamista, arvostamme, jos haluat kertoa siitä meille.

Tulevista luontolähettikoulutuksista kerromme näillä sivuilla.

Voit jättää yhteystietosi täällä alueellista yhteydenottoa varten.

Ilmoittaudu Luontolähetiksi

Täytä lomake ja kerro mielenkiinnostasi ryhtyä Luontolähetiksi. Lomakkeen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Lomakkeen tiedot välitetään alueellasi toimivaan Mielenterveyden keskusliiton jäsenyhdistykseen, joka ottaa sinuun yhteyttä ja kutsuu haastatteluun.
Minkä paikkakunnan yhdistykselle välitämme tietosi?(Pakollinen)
Valitse yksi.
Tietosuojaseloste(Pakollinen)

Retkelle Luontolähetin kanssa?

Luontolähettejä toimii kuudella paikkakunnalla, Lahdessa, Forssassa, Oulussa, Kemissä, Porissa ja Kiuruvedellä. Jos haluat itse tai tunnet nuoren, joka haluaisi lähteä Luontolähetin kanssa retkelle, ole yhteydessä paikalliseen mielenterveysyhdistykseen.

Lahti, Miete ry

Forssa, Mielikki ry

Oulu, Hyvän mielen talo ry

KemiYhdessä ry

Pori, Porin Mielenterveysyhdistys Hyvis ry

KiuruvesiKiuruveden Varapäre ry

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.