Hyppää sisältöön

Sääntömme

Mielenterveyden keskusliiton säännöt ovat Patentti- ja rekisterihallituksen hyväksymät ja merkitty rekisteriin 17.09.2021. Sääntöjä on täydennetty myöhemmin kahteen kertaan.

Voimassa olevat säännöt

Sääntömuutokset

15.5.2023
Sääntöjä muutettiin pykälän 9 osalta, koskien jäsenäänestyksen äänestystapaa ja ehdokasasettelua.

27.5.2024
Sääntöjä muutettiin pykälien 5, 7 ja 11 osalta, joista oleellisin muutos antaa mahdollisuuden jäsenyyteen ja äänivaltaan myös säätiöille.

  1. Jatkossa liiton varsinaisia jäseniä ja päätösvallan käyttäjiä ovat nimenomaan mielenterveyden hyväksi toimivat rekisteröidyt yhdistykset ja säätiöt (aiemmin yhteisöt). Muut yhteisöt voivat jatkossa olla kannatus- eli yhteistyöjäseniä.
  2. Sääntöihin lisättiin säätiöiden äänivalta: jokaisella säätiöillä on 1 ääni jokaista alkavaa 30 työntekijää kohti, kuitenkin enintään 3 ääntä.
  3. Liittovaltuuston kokousten asialistaa koskevaan pykälään tehtiin tekninen muutos täsmentämällä, mitkä asiat käsitellään vain uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa ja mitkä ovat asialistalla muissakin kokouksissa.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.