Hyppää sisältöön

Strategiamme: Yhdenvertainen ihminen

Mielenterveyden keskusliitto tekee yhteiskunnallista vaikuttamistyötä, jotta mielenterveysongelmia kokeneiden ihmisten perusoikeudet paranevat ja osallisuus yhteiskunnassa vahvistuu. Tuomme näkyväksi sitä, että jokainen meistä voi kohdata mielenterveysongelmia ja selvitä niistä.

Toimintamme keskiössä on muuttaa ihmisten suhtautumista mielenterveysongelmiin ja poistaa mielenterveysongelmiin liittyvää stigmaa eli häpeäleimaa.

Teemme yhteistyötä jäsenyhdistysten ja kokemusasiantuntijoiden kanssa, jotta mielenterveysongelmia itse kokeneiden tarpeet ja toiveet otettaisiin huomioon kaikessa päätöksenteossa hoitokäytännöistä lakien suunnitteluun. Yhteiskunnallisia palveluita täydennämme matalan kynnyksen kurssitoiminnalla sekä antamalla neuvontaa mihin tahansa mielenterveyteen liittyvässä asiassa niin mielenterveysongelmia itse kokeneille, heidän läheisilleen kuin ammattilaisille.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.