Hyppää sisältöön

Tapahtumat, kurssit ja koulutukset

Kurssimme ja koulutuksemme tarjoavat käytännön työkaluja, tukea, tietoa ja keinoja psyykkisestä sairaudesta toipuville ja heidän läheisilleen, alan ammattilaisille ja opiskelijoille sekä heille, jotka ovat jo toipuneet ja haluavat auttaa toisia mielenterveyden ongelmia kokeneita.

Koko koulutus- ja kurssitoimintamme pohjautuu yli 20 vuoden ajan kehitetylle voimavarapohjaiselle asiakastyölle, jonka perustana on tiivis yhteistyö kokemusasiantuntijoiden kanssa, sekä toivon ja toipumisen näkökulmille.

Uskallamme väittää, että tunnemme mielenterveysongelmia kokevan ihmisen arjen myös lukujen, tilastojen ja teorioiden takana!

Mielenterveysongelmat omassa arjessa

Järjestämme kursseja mielenterveysongelmia kokeville ihmisille, jotka ovat olleet pitkään pois työelämästä, esimerkiksi eläkkeellä tai kuntoutustuella. On pidempiä (Suuret Unelmat, pienet askeleet) ja lyhyempiä (Toivon työpaja) kursseja, osalla käydään kotoa käsin ja osalla yövytään. Mukana on aina sekä ammattiohjaaja että vertaisohjaaja, jolla on omakohtaista kokemusta siitä kun mieli ei jaksa.

Toisten kokemusten kuuleminen oli tärkeää. Huomasin, että emme ole ainoita maailmassa, joilla on vaikeaa.

Kursseilla tuetaan ihmisen hyvinvointia ja jaksamista, kykyä havaita omassa elämässään hyvin olevia asioita sekä pohditaan toivoa, voimia ja unelmia ja tarjotaan mahdollisuus keskusteluun ja kokemusten vaihtoon toisten samoja asioita kokeneiden kanssa.

Lisäksi meillä on kursseja sosiaalietuuksien ja talousasioiden sokkeloista ja kursseja  perheille ja pareille.

MIelenterveyden keskusliitto

 

Mielenterveysongelmat asiakkaan elämässä

Toivo ammattilaisen työvälineenä – koulutuksissa käsitellään mielenterveysongelmia kokevan asiakkaan kohtaamista, toivon roolia ja sen herättelyä  ja voimien vahvistamisen tukea käytännönläheisesti. Koulutuksissa perehdytään harjoituksiin ja tehtäviin, joilla tukea asiakkaan toipumista ja ottaa asioita puheeksi.

Asiakkaan oman osallisuuden huomiointi, toivon herättämisen tärkeys ja käytännön työkalut. Sain koulutuksesta paljon!

Juuri sinulle ja aivan kaikille

Aivan kaikille kiinnostuneille avoimet Hyvinvoinnin iltakoulu -luennot käsittelevät ajankohtaisia aiheita ja koko elämän kirjoa häpeästä kehopositiivisuuteen, stressiin, perheeseen ja parisuhteeseen.

Niin ikään kaikille avoimissa seminaareissa käsitellään tänä vuonna mielenterveysongelmiin liittyvää stigmaa eri näkökannoilta.

Mieluiten verkossa toimiville

Verkkokursseille pääsee osallistumaan mistä päin maata vaan, eikä minnekään tarvitse lähteä kotoa. Osallistuminen onnistuu omaan tahtiin, mihin vuorokauden aikaan tahansa ja  vaikka kotisohvalta käsin. Vain toimiva nettiyhteys tarvitaan.

En ole parhaimmillani 8-16 elämässä. Haluan tehdä asiat omaan tahtiini ja olla silti vuorovaikutuksessa toisten kanssa.

Vertaisohjaajille ja kokemusasiantuntijoille

Jos haluat toimia vertaisena ja tuoda toivoa toisille mielenterveysongelmia kohdanneille ihmisille joko kasvotusten, puhelimessa, chatissä tai verkossa tai jakaa omaa kokemusasiantuntijuuttasi eri tilanteissa, meillä on juuri sinulle sopivia kursseja.

 

Mielenterveyden keskusliitto

Mielenterveysyhdistystemme ihmisille

Yhdistystoiminnan kiemuroita, liikuntatoiminnan aloittamista, KILTA-jäsenrekisterin käyttöä, kulttuuri- ja liikuntakursseja…  Järjestämme monenlaisia koulutuksia jäsenyhdistyksillemme: Luottamusjohdolle, palkatulle henkilökunnalle, liikunta- ja kulttuurivastaaville sekä yhdistysten jäsenille.

Kevään 2024 kurssiopas pdf-muodossa.

Etsi sinulle sopivin kurssi tapahtumakalenteristamme

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.