Hyppää sisältöön

Mielenterveysviikko

Mielenterveysviikkoa 2020 vietetään 15.-22.11. Viikon teemana on tänä vuonna Mistä tietää? Viikon aikana nostetaan esiin kokemuksia ja tietoa siitä, mistä voi tietää milloin on syytä hakea apua, kun mieli ei voi hyvin.

Mistä tietää…

… että on aika hidastaa?
… että on masentunut?
… että ei voi hyvin?
… että läheinen ei voi hyvin?

Miten ikinä sitä nimitetäänkään, kun kaikki ei ole kohdallaan. Pelkästään se, että tämä ajatus tulee mieleen, on syy hakea ja saada apua. Sellaista ei olekaan, että hakisit apua liian pienestä syystä tai liian aikaisin.

Mielenterveysviikon teemana on tänä vuonna Mistä tietää? Viikon teema herättelee rohkeasti pohtimaan omaa vointiaan ja jaksamistaan sekä kertoo käytännön esimerkkejä siitä, miten mielenterveysongelmia itse kokeneet ihmiset ovat tunnistaneet omalla kohdallaan, että on aika hakea apua.

Mielenterveysviikko 15.-22.11. on maamme laajin valtakunnallinen mielenterveysaiheinen teemaviikko ja sitä vietetään vuosittain marraskuussa viikolla 47. Viikko nostaa esiin ajankohtaisia mielenterveyteen liittyviä teemoja, tuo esille epäkohtia, tekee parannusehdotuksia ja vaikuttaa asenteisiin. Mielenterveysviikkoa on vietetty jo vuodesta 1974, ja sitä koordinoi Mielenterveyden keskusliitto.

Teemaviikko alkaa sunnuntaina 15.11. kynttilätapahtumilla, joissa sytytetään kynttilät itsemurhaan kuolleiden muistoksi. Mielenterveysviikon tiistaina ja keskiviikkona 17.-18.11. on jokavuotiset Mielenterveysmessut, jotka järjestetään tänä vuonna Paasitornissa Helsingissä.

#mielenterveysviikko #mistätietää

 

Edellisten vuosien teemoja:

2019: Diagnoosina ihminen – sairauksista huolimatta.

Pureuduimme negatiiviseen leimaan ja luuloihin, joita yhä vielä liittyy mielenterveysongelmiin. On tärkeää muistuttaa, että ihminen ei ole diagnoosi, eikä sairaus, vaan hänellä on sairaus.

2018: Mun elämä, hyvä elämä

Viikon teemalla herättelimme keskustelua siitä, mikä pitää sinun mielesi kunnossa.

2017: Työ mielessä

Työ mielessä -teemalla nostimme esille työelämän suhtautumista mielenterveysongelmiin.

2016: Oletko sinut?

Oletko sinut- teemalla haastoimme erilaisuuden kohtaamiseen.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.