Hyppää sisältöön

Mielenterveysviikko

Mielenterveysviikkoa vietetään viikolla 47, mutta teemaviikko käynnistyy perinteisesti viikon 46 sunnuntaina kynttilätapahtumilla. Mielenterveysviikon aikana järjestetään erilaisia tapahtumia, seminaareja ja tempauksia ympäri maata. Viikon päätapahtuma on verkossa järjestettävät Mielenterveysmessut. 

Mielenterveysviikkoa vietetään tänä vuonna 20.−27.11.2022. 

Mielenterveysviikko luo toivoa tulevaan

Marraskuussa vietettävän Mielenterveysviikon teema kiteytyy lauseeseen ”Hyvä alkaa ennen kuin vaikeudet loppuvat”.

Mielenterveysviikon aikana haluamme muistuttaa ihmisiä siitä, ettei kenenkään tarvitse olla valmis tai täysin ehjä voidakseen kokea myös elämän hyvät puolet. Maailmassa on kuitenkin aina enemmän valoa kuin pimeyttä, vaikka sekä henkilökohtaisen elämän haasteet että globaalit kriisit saavat meidät usein uskomaan toisin.

Kampanjan tunnuslause on peräisin skitsofreniaa sairastavalta Sannalta, jonka ajatuksiin ja piirroksiin voi tutustua Mielenterveyden keskusliiton sivuilla.

Ei tarvitse odottaa mitään uutta puhdasta alkua. Hyvä alkaa ennen kuin vaikeudet loppuvat.

Tätä eetosta haluamme viestittää Mielenterveysviikon aikana.

Tuotamme myös materiaalia esim. julisteita ja kuvia tapahtumien ja sosiaalisen median käyttöön (syyskuun loppuun mennessä).

Teemaviikkoa on järjestetty viikolla 47 aina vuodesta 1974 asti.

Mielenterveysmessut 2022 verkossa

Mielenterveysalan kattavin messutapahtuma Mielenterveysmessut järjestetään 22.–27.11.2022. Messut tarjoavat ajankohtaisia ammattiseminaareja alan asiantuntijoille. Messujen monipuolinen näyttely, suositut kokemustarinat ja muu yleisöohjelma avoinna maksutta koko viikon.

Tutustu Mielenterveysmessuihin

Kynttilät syttyvät itsemurhan tehneiden muistoksi

Itsemurhan tehneitä muistetaan tänä vuonna sunnuntaina 20. marraskuuta 2022.

Kynttilät syttyivät itsemurhan tehneiden muistolle ensimmäistä kertaa vuonna 1992. Sen jälkeen Kynttilätapahtumia on järjestetty joka vuosi samaan aikaan, marraskuisena sunnuntaina juuri ennen valtakunnallista mielenterveysviikkoa, viikkoa 47.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.