Hyppää sisältöön

Mielenterveysviikko

Mielenterveysviikko on maamme laajin valtakunnallinen mielenterveysaiheinen teemaviikko ja sitä vietetään aina marraskuussa . Viikko nostaa esiin ajankohtaisia mielenterveyteen liittyviä teemoja, tuo esille epäkohtia, tekee parannusehdotuksia ja vaikuttaa asenteisiin. Mielenterveysviikkoa on vietetty jo vuodesta 1974 viikolla 47,  ja sitä koordinoi Mielenterveyden keskusliitto.

Viikko alkaa kynttilätapahtumien päivällä viikkoa 47 edeltävänä sunnuntaina. Tuolloin sytytämme kynttilät itsemurhan tehneiden muistolle. Mielenterveysmessut teemaviikon tiistaina ja keskiviikkona puolestaan keräävät tuhansia alan ammattilaisia, mielenterveysongelmia kokevia ihmisiä ja heidän läheisiään yhteisille messuille ja runsaan messuohjelman pariin. Messuilla julkistetaan myös vuoden Hyvän mielen lähettiläämme.

Viikon aikana mielenterveysyhdistykset eri puolilla Suomea järjestävät tapahtumia ja tempauksia: seminaareja, mielenterveyskävelyjä, iltamia, konsertteja ja lausuntailtoja.

Vuoden 2019 viikon teemana on ”Diagnoosina ihminen”. Mielenterveysviikon kampanjamateriaalia löydät näiltä sivuilta lähempänä ajankohtaa.

Mielenterveysviikko 2019: Diagnoosina ihminen

Pureudumme negatiiviseen leimaan ja luuloihin, joita yhä vielä liittyy mielenterveysongelmiin. Sairastua voi kuka tahansa meistä. Työn, parisuhteen, traumaattisen kokemuksen, perintötekijöiden tai pelkän huonon tuurin lannistamana.

Mielenterveyden häiriöt ovat sairauksia samoin kuin fyysiset sairaudet. On tärkeää muistaa, että ihminen ei ole diagnoosi, eikä sairaus, vaan hänellä on sairaus.

Aikaisempien vuosien teemoja

Mielenterveysviikko 2018: Mun elämä, hyvä elämä

Viikon teemalla herättelimme keskustelua siitä, mikä pitää sinun mielesi kunnossa.

Mielenterveysviikko 2017: Oletko sinut

Oletko sinut- teemalla haastoimme erilaisuuden kohtaamiseen.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.