Hyppää sisältöön

Mielenterveysviikko

Mielenterveysviikkoa 2020 vietetään 15.-22.11. Viikon teemana on tänä vuonna Mistä tietää? Viikon aikana nostetaan esiin kokemuksia ja tietoa siitä, mistä voi tietää milloin on syytä hakea apua, kun mieli ei voi hyvin.

Mistä tietää…

… että on aika hidastaa?
… että on masentunut?
… että ei voi hyvin?
… että läheinen ei voi hyvin?

Miten ikinä sitä nimitetäänkään, kun kaikki ei ole kohdallaan. Pelkästään se, että tämä ajatus tulee mieleen, on syy hakea ja saada apua. Sellaista ei olekaan, että hakisit apua liian pienestä syystä tai liian aikaisin.

Mielenterveysviikon teemana on tänä vuonna Mistä tietää? Viikon teema herättelee rohkeasti pohtimaan omaa vointiaan ja jaksamistaan sekä kertoo käytännön esimerkkejä siitä, miten mielenterveysongelmia itse kokeneet ihmiset ovat tunnistaneet omalla kohdallaan, että on aika hakea apua.

Lue lisää mielenterveysviikosta ja Radio Rockin yhteistyöstä

Kynttilät syttyvät itsemurhan tehneiden muistoksi

Itsemurhan tehneitä muistetaan sunnuntaina 15. marraskuuta 2020. Valtakunnallinen Kynttilätapahtuma järjestetään tänä vuonna verkossa. Sen lisäksi järjestetään ulkotapahtumia eri puolella Suomea, joissa sytytetään kynttilät itsemurhan kuolleiden muistolle ja hiljennytään yhteisen surun ääreen.

Valtakunnallinen Kynttilätapahtuma verkossa 15.11. klo 16

Tervetuloa hiljentymään ja muistelemaan poisnukkuneen läheisen muistoa. Ohjelmassa mm. läheisen menettäneen Johanna Haapajärven puheenvuoro, musiikissa Anna Hanski ja Jussi Liski sekä keskustelemassa Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka ja Surunauha ry:n toiminnanjohtaja Riika Hagman-Kiuru. Tapahtuman juontaa toimittaja Laura Rantanen.

Tilaisuuteen ei tarvitse ennalta ilmoittautua. Lämpimästi tervetuloa!

Seuraa tapahtumaa YouTubessa

Kynttilätapahtuma Facebookissa

Helsinki: Kynttilät palavat itsemurhan tehdeiden muistoksi kirjasto Oodin edustalla sydämenmuotoisena kynttilämuodostelmana klo 16.00 – 18.00. Tervetuloa sytyttämään kynttilä yhteiseen sydämeen läheisen muistoksi. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Mielenterveyden keskusliitto ja Surunauha ry.

Tapahtumia järjestetään valtakunnallisen Kynttilätapahtuman lisäksi eri kaupungeissa ympäri Suomen. Löydät tietoa muiden paikkakuntien tapahtumista täältä.

Kynttilät syttyivät itsemurhan tehneiden muistolle ensimmäistä kertaa vuonna 1992. Sen jälkeen Kynttilätapahtumia on järjestetty joka vuosi samaan aikaan, marraskuisena sunnuntaina juuri ennen valtakunnallista mielenterveysviikkoa, viikkoa 47.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.