Hyppää sisältöön

Mielenterveysviikko

Mielenterveysviikkoa vietetään viikolla 47, mutta teemaviikko käynnistyy perinteisesti viikon 46 sunnuntaina kynttilätapahtumilla. Mielenterveysviikon aikana järjestetään erilaisia tapahtumia, seminaareja ja tempauksia ympäri maata. Viikon päätapahtuma on verkossa järjestettävät Mielenterveysmessut. 

Mielenterveysviikkoa vietetään tänä vuonna 20.−27.11.2022.  Tänä vuonna puhumme luottamuksesta ja nostamme esille ajankohtaisia mielenterveyteen liittyviä aiheita koko viikon ajan.

Jos haluat tuoda mielen hyvinvointia ja mielenterveysviikon teemaa esille omassa toiminnassasi, niin päivitämme teemasta lisää 1.8. alkaen tälle sivulle. Tuotamme myös materiaalia esim. julisteita ja kuvia tapahtumien ja sosiaalisen median käyttöön.

Teemaviikkoa on järjestetty viikolla 47 aina vuodesta 1974 asti.

Mielenterveysmessut 2022 verkossa

Mielenterveysalan kattavin messutapahtuma Mielenterveysmessut järjestetään 22.–27.11.2022. Messut tarjoavat ajankohtaisia ammattiseminaareja alan asiantuntijoille. Messujen monipuolinen näyttely, suositut kokemustarinat ja muu yleisöohjelma avoinna maksutta koko viikon.

Tutustu Mielenterveysmessuihin

Kynttilät syttyvät itsemurhan tehneiden muistoksi

Itsemurhan tehneitä muistetaan tänä vuonna sunnuntaina 20. marraskuuta 2022.

Kynttilät syttyivät itsemurhan tehneiden muistolle ensimmäistä kertaa vuonna 1992. Sen jälkeen Kynttilätapahtumia on järjestetty joka vuosi samaan aikaan, marraskuisena sunnuntaina juuri ennen valtakunnallista mielenterveysviikkoa, viikkoa 47.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.