Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Sinustako vertaisohjaaja?

20-40 vuotiaille, jotka haluavat tuoda toivoa toisille mielenterveysongelmia kokeville ja toimia vertaisena

30.10.2019, klo 10:00 - 30.1.2020, klo 16:00

Hae
HELSINKI
Missä
Mielenterveyden keskusliitto, Malmin kauppatie 26, 4. krs
Ilmoittautumisaika
6.8.2019, klo 09:00 - 14.10.2019, klo 16:00
Osallistujia enintään
14
Lisätietoja antaa
Päivi Tonteri, paivi.tonteri@mtkl.fi tai Tuula Laitinen 050 383 1938 tai tuula.laitinen@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Vertaistuki on yhtä lailla antamista kuin saamista. Se on omien kokemustensa jakamista ja muiden kuuntelemista. Parhaimmillaan se avaa uusia näkökulmia ja antaa voimaa käsitellä omia haasteitaan.
 
Haluaisitko tuoda toivoa toisille mielenterveysongelmia kokeville nuorille aikuisille? Kertoa omalla esimerkilläsi, että vaikeistakin asioista selviää? Tukea toisten toipumista ja toimia vertaisena?

Jos haaveilet toisten tukemisesta, mutta mietityttää vähän uskallatko ja osaatko: Sinun ei todellakaan tarvitse olla täydellinen ja osata mitään ennakkoon! Riittää, että sinulla on omakohtaista kokemusta mielenterveyden ongelmista, halu kannustaa toisia ja olla ihminen ihmiselle. Jos sinulla on vielä ripaus rohkeutta sekä sopivasti herkkyyttä ymmärtää erilaisia tapoja olla, toimia ja toipua, olet juuri sopiva henkilö kurssille.
 
Kurssilla tuemme sinua käyttämään omaa elettyä elämääsi kaikkine kipukohtineen, rosoineen ja haurauksineen vahvuutena ja työkaluna toisten tukemisessa. Opit ohjaajan perusvalmiuksia, ryhmän perustamista ja pelisääntöjen laatimista. Harjoittelemme yhdessä sitä, miten välitämme toivoa, ohjaamme toisia löytämään voimia tuovia asioita elämäänsä, miten selvitä haastavista tilanteista ja kuinka huolehtia omasta jaksamisesta ohjaajana. Lisäksi saat perustietoa Mielenterveyden keskusliitosta.
 
Vertaisohjaajana voi toimia sekä kasvokkain että verkossa. Jos olet vähän arempi ja ujompi, mutta ilmaiset itseäsi luontevasti kirjoittamalla, saatat olla loistava verkkovertainen. Jos taas vahvuutesi on kasvokkain kohtaaminen, ei-digitaalinen toimintaympäristö on ehkä sinun juttusi. Vertaisohjaajia tarvitaan Mielenterveyden keskusliiton kursseilla, tapahtumissa, jäsenyhdistyksissä sekä neuvontatyössä, niin kasvotusten kuin verkossa.
 
Tutustut samalla toisiin tuleviin vertaisohjaajiin. Kurssi koostuu kolmesta tapaamiskerrasta syksyn aikana ja sisältää valinnaisen jatko-osuuden tammikuussa 2020. Voit valita, haluatko perehtyä lisää kasvokkaisten vai verkkoryhmien ohjaamiseen.
 
Kerro meille hakemuksessasi hieman itsestäsi: Miksi innostuit kurssista, haluaisitko mieluiten vertaisohjaajaksi kasvokkaisiin vai verkkoryhmiin ja onko sinulla jotain aiempaa kokemusta vertaistuki- tai kokemusasiantuntijatoiminnasta. Ei tarvitse olla, vaan pelkkä into ja asenne riittävät, mutta ei siitä aiemmasta kokemuksesta haittaakaan ole!
 
Kurssipäivät: ke 30.10. / ke 13.11. / to 28.11.2019 / to 30.1. 2020
Kellonajat: 10:00 – 16:00

Kenelle: 20-40-vuotiaille, jotka haluavat tuoda toivoa toisille mielenterveysongelmia kokeville nuorille aikuisille ja toimia vertaisena.
Kouluttajat: Tuula Laitinen ja Päivi Tonteri, Mielenterveyden keskusliitto
Mukaan mahtuu: 14 henkilöä

Hae mukaan: 14.10. mennessä
Mistä tiedän, mahduinko mukaan: Ilmoitamme sinulle sähköpostitse viimeistään 18.10.
Mitä maksaa: Ei mitään! Maksamme myös osallistujien matkakulut pääkaupunkiseudulla, julkisella liikenteellä. Kurssipäivinä tarjoamme lounaan ja kahvit.
Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.