Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Tästä ei sitten saa puhua – vai saako?

Viikonloppu läheisille

11.10.2019, klo 17:00 - 13.10.2019, klo 14:00

Hae
ROVANIEMI
Missä
Santasport Resort, Hiihtomajantie 2
Ilmoittautumisaika
28.6.2019, klo 00:00 - 20.9.2019, klo 00:00
Osallistujia enintään
20
Lisätietoja antaa
Sanna Hyry 040 827 2665, sanna.hyry@mtkl.fi tai Tarja Tikkanen 040 450 8630, tarja.tikkanen@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Mistä lisää voimia arkeen, kun läheisen sairastuminen tuntuu raskaalta, eikä rinnalla kulkeminen aina ole helppoa? Miten löytää valon pilkahduksia ja voimia tuovia asioita? Usein sairastuneen läheinen jää yksin uupumuksen alle ja raskaista tunteista on vaikea puhua.

Vaikea ja harvoin puhuttu asia on sairauden myötä muuttuneeseen elämäntilanteeseen liittyvät tunteet häpeästä. Niitä voi olla vaikea myöntää edes itselleen. Katosiko parisuhde sairauden alle? Miksei teitä ole näkynyt pitkään aikaan? Miksei puolisosi ole töissä? Tai vieläkö lapsesi asuu kotona, eikö vieläkään opiskele mitään?
On vaikea vastata kysyjille. Joskus sairastunut itse on muistuttanut, että tästä ei sitten saa puhua. Toisinaan taas läheisen sairastumiseen liittyvä poikkeava käyttäytyminen tai ulkonäkö ovat asioita, joita on vaikea ottaa esille ja käsitellä.

Läheisen viikonloppu tarjoaa paikan ja tilaisuuden puhua ajatuksista ja tunteista, vaikeistakin. Sen lisäksi keskitymme toivoon, vahvuuksiin ja sen huomaamiseen, mikä kaikki arjessa toimii ja on hyvin. Opitaan huomaamaan pienetkin edistysaskeleet ja pohditaan, voisimmeko vähän höllentää omia odotuksiamme.

Joskus myös unohtuu, että emme ole ainoita, joiden läheinen on sairastunut. Ryhmässä jaamme kokemuksia toisten samoja asioita kohdanneiden kanssa, keskustelemme ja teemme erilaisia harjoituksia.

Mukana on vertaisohjaaja, jolla on omakohtaista kokemusta rinnalla kulkemisesta silloin, kun läheinen kokee mielenterveysongelmia.

Kurssipäivät: 11.10 -13.10. 
Kellonajat: pe 11.10. aloitamme klo 17.00 ja su 13.10. lopetamme klo 14.00 

Ohjaajat: Sanna Hyry ja Tarja Tikkanen, Mielenterveyden keskusliitto, Piia Saraspää, Hyvän mielen talo ry sekä vertaisohjaaja

Kenelle: Kaikille Pohjois-Suomen ja Lapin alueella asuville ihmisille, joiden läheinen kokee mielenterveyden ongelmia
Muoto: Kurssilla yövytään
Kulut: Kurssille osallistuminen ei maksa mitään ja sisältää täysihoidon. Matkakustannuksista osallistujat vastaavat itse. 

Mukaan mahtuu: 20  
Hae mukaan: 20.9 mennessä
Mistä tiedän, mahduinko mukaan? Ilmoitamme sinulle 26.9 mennessä

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.