Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Sinustako verkkovertaisohjaaja?

20–40-vuotiaille, jotka haluavat tuoda toivoa toisille mielenterveysongelmia kokeville nuorille aikuisille ja toimia vertaisena verkossa

12.1.2021, klo 10:00 - 23.3.2021, klo 12:00

Hae
Verkko
Missä
Verkko
Ilmoittautumisaika
1.12.2020, klo 09:00 - 21.12.2020, klo 16:00
Osallistujia enintään
14
Lisätietoja antaa
Tarja Tikkanen 040 450 8630, tarja.tikkanen@mtkl.fi tai Päivi Tonteri 050 308 8980, paivi.tonteri@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Haluaisitko tuoda verkossa toivoa toisille mielenterveysongelmia kokeville? Kertoa omalla esimerkilläsi, että vaikeistakin asioista selviää? Tukea toisten toipumista ja toimia vertaisena?
 
Jos haaveilet toisten tukemisesta ja olet näppärä netin käyttäjä, mutta mietityttää vähän uskallatko ja osaatko: Sinun ei todellakaan tarvitse olla täydellinen ja osata mitään ennakkoon! Riittää, että sinulla on omakohtaista kokemusta mielenterveyden ongelmista, halu kannustaa toisia ja olla ihminen ihmiselle verkossa. Jos sinulla on vielä ripaus rohkeutta sekä sopivasti herkkyyttä ymmärtää erilaisia tapoja olla, toimia ja toipua, olet juuri sopiva henkilö kurssille.
 
Kurssilla tuemme sinua käyttämään omaa elettyä elämääsi kaikkine kipukohtineen ja rosoineen vahvuutena ja työkaluna toisten tukemisessa. Opit vertaisohjaajan perusvalmiuksia sekä saat tietoa toivon välittämisestä, haastavistakin tilanteista selviytymisestä ja omasta jaksamisesta huolehtimisesta. Harjoittelemme yhdessä, miten erilaisia alustoja käytetään, miten ollaan läsnä etänä ja luodaan verkossa yhteyttä muihin. Lisäksi saat tietoa Mielenterveyden keskusliitosta.
 
Verkkovertaisohjaajia tarvitaan Mielenterveyden keskusliiton chatissa, kursseilla, tapahtumissa ja jäsenyhdistyksissä. Vuorovaikutustapoja verkossa voivat olla sekä kirjoittaminen että puhuminen.
 
Kerro meille hakemuksessasi hieman itsestäsi: Miksi innostuit kurssista ja onko sinulla jotain aiempaa kokemusta vertaistuki- tai kokemusasiantuntijatoiminnasta. Ei tarvitse olla, vaan pelkkä into ja asenne riittävät, mutta ei siitä aiemmasta kokemuksesta haittaakaan ole!
 
 
Kellonajat: 10:00 – 12:00
Kouluttajat: Tarja Tikkanen, Milla Ristolainen ja Päivi Tonteri, Mielenterveyden keskusliitto
Kenelle: 20–40-vuotiaille, jotka haluavat tuoda toivoa toisille mielenterveysongelmia kokeville nuorille aikuisille ja toimia vertaisena verkossa.

Kurssijaksot:
 
12.01. Vertaisohjauksen perusteet
26.01. Merkityksellisyyttä etsimässä: Miksi haluan vertaiseksi?

02.02. Kokemustarinoita: Millaista on olla vertainen?
23.02. Vuorovaikutus verkossa

02.03. Verkkoalustat
09.03. Haastavat tilanteet
16.03. Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen
23.03. Miten tästä eteenpäin?
 
Hae mukaan: 5.1.2021. mennessä
Mistä tiedän, mahduinko mukaan: Ilmoitamme sinulle sähköpostitse viimeistään 7.1.
Mukaan mahtuu: 14
 
Mitä maksaa: Ei mitään! Tarvitset vain toimivan verkkoyhteyden ja laitteen, jolla pääset verkkoon.
Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.