Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Tarina, joka etsii pääsyään ulos

Kaikille mielenterveysyhdistysten ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita luovasta kirjoittamisesta. Mitään aiempaa kokemusta ei tarvita

10.12.2020, klo 10:30 - 17.12.2020, klo 14:30

Hae
Missä
Verkossa
Ilmoittautumisaika
5.11.2020, klo 09:00 - 3.12.2020, klo 16:00
Osallistujia enintään
20
Lisätietoja antaa
Nina Tuittu 040 723 8682 tai nina.tuittu@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Haaveiletko kirjoittamisesta? Haluaisitko kirjoittaa, mutta et vaan saa aikaiseksi? Kasvaako sisälläsi kertomus, joka ei löydä tietään ulos?
 
Kirjoittaminen on monella tapaa hyvä selviytymiskeino. Kokemuksistaan voi kirjoittaa itselleen tai niistä voi kertoa toiselle. Omaelämäkerrallinen kirjoittaminen eheyttää ja auttaa jäsentämään sekä purkamaan itselle tapahtuneita asioita.  
Voit olla valmis jakamaan kokemuksiasi toiselle, vertaiselle, joka voi sitten käsitellä omia ongelmiaan samaistumalla sinun tarinaasi. Tai ehkä haluat kirjoittaa fiktiota. Kuvitteellista tekstiä kirjoittaessaan pääsee usein pakoon arjen huolia ja häiritseviä ajatuksia. 
 
Kurssilla haemme yhdessä luovuutta ja kirjoittamisen iloa. Saat sysäyksen sanojen ja tekstien maailmaan sekä vinkkejä siihen, kuinka voittaa tavallisimmat kirjoittamisen esteet. Saat rohkaisua kaikenlaiseen kirjoittamiseen ja vinkkejä myös siihen, kuinka kirjoittaa lukijalle etäännyttäen tai kokonaan fiktiivisesti.    
Keskustelemme kirjoittamisesta: tarkastelemme tekstejä yhdessä ohjaajan ja muiden kurssilaisten kanssa, saamme ja annamme palautetta toisillemme. Tekstin jakaminen muiden kanssa ei kuitenkaan ole välttämätöntä. Voit myös esittää kurssin vetäjälle kysymyksiä kirjoittamiseen tai kirjailijan työhön liittyen.
 
Kurssi sisältää lyhyen ennakkotehtävän, joka lähetetään osallistujille hyvissä ajoin ennen kurssia. Kurssipäivien välisellä viikolla kirjoitat harjoitustehtävää kotona.  

Kurssipäivät: 10.12. ja 17.12.2020
Kellonaika: 10:30 - 14:30

Kenelle: Kaikille mielenterveysyhdistysten ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita luovasta kirjoittamisesta. Mitään aiempaa kokemusta ei tarvita.
Ohjaajat: Kirjailija Tiina Martikainen, Nina Tuittu, Mielenterveyden keskusliitto
Mitä maksaa: Osallistuminen on maksutonta.

Hae mukaan:  3.12. klo 16 mennessä.
Mahduinko mukaan: Kerromme sinulle viimeistään 5.12.

Miten osallistun ja mitä se tarkoittaa: Tarvitset toimivan nettiyhteyden, laitteen, jolla nettiin pääset sekä sähköpostiosoitteen.
Kurssit järjestetään Teamis-alustalla, lähetämme sinulle sähköpostitse liittymislinkin kurssipäivän aamuna.
 

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.