Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Onko tässä pimeydessä valoa?

Kaipaatko keskustelua siitä, kun mieli ei jaksa? Haluaisitko suhtautua itseesi hyväksyvämmin? Oletko ollut pitkään pois työelämästä mielenterveyden ongelmien takia ja koetko kirjoittamisen hyväksi tavaksi käsitellä asioita?

5.5.2020, klo 00:00 - 9.6.2020, klo 00:00

Hae
Missä
Verkossa
Ilmoittautumisaika
8.1.2020, klo 09:00 - 27.4.2020, klo 16:00
Osallistujia enintään
20
Lisätietoja antaa
Päivi Tonteri 050 308 8980 tai paivi.tonteri@mtkl.fi tai Terhi Kimmelma-Paajanen 040 572 9119 tai terhi.kimmelma-paajanen@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Pinna palaa pienistäkin asioista, puhti on pois, eikä kavereitakaan oikein jaksa tavata. Tuntuu koko ajan siltä, ettet vaan riitä mihinkään, etkä saa mitään aikaiseksi. Vai tekeekö lähinnä mieli hautautua peiton alle ja itkeä kunnes kyyneletkin loppuvat? Elämä tuntuu synkältä. Kuin olisi seinä sinun ja maailman välissä? Sisällä myllertää, vaikka pinta on tyyni?

Kaipaatko suoraa puhetta siitä, kun mieli ei jaksa? Jos asioiden hoitaminen verkossa on sinulle luontevaa, mutta avun hakeminen tuntuu hankalalta, ehkä vähän nololtakin, verkkokurssi voi olla sinun juttusi!

Kurssilla käydään läpi sitä, miten itseensä voisi suhtautua hyväksyvämmin, miten tunnistaa ja ilmaista omia tarpeita ja tunteita - silloinkin kun se on vaikeaa. Keskustellaan aiheista yhdessä - tarpeista ja tunteista puhuminen on toipumisen ja oman voinnin kannalta oleellisen tärkeää.

Voit asua missä päin maata tahansa, sillä tälle kurssille voit osallistua, vaikka kotisohvalta käsin, eikä minnekään tarvitse lähteä. Silti pääset tapaamaan verkossa toisi ihmisiä ja vaihtamaan ajatuksia samaa kokeneiden kanssa. Kurssi on ehdottoman luottamuksellinen: Mitä jutellaan ryhmässä, se pysyy ryhmässä. Tukenasi on kaksi ohjaajaa ja kaksi vertaisohjaajaa, joilla on samanlaisia kokemuksia takanaan kuin sinulla, ja jotka todella tajuavat mistä puhut.
 
Aamulla, päivällä, illalla tai keskiyöllä - voit osallistua sinulle parhaiten sopivana aikana ja halutessasi pelkällä nimimerkillä.
 
Uusi jakso alkaa aina tiistaisin. Voit kuitenkin yhtä hyvin liittyä mukaan vasta torstaina tai toisena sopivana päivänä viikon aikana ja seurata kurssia ihan omaan tahtiisi.
 
Mitä kurssilla
  • videoita ja podcasteja
  • pieniä tehtäviä
  • ajankohtaista tietoa mm. lääkkeettömästä itsehoitokeinosta
  • keskustelua digitaalisella keskustelupalstalla
Mitä minulta vaaditaan, jos osallistun
  • pari tuntia aikaa viikossa
  • pienikin halu ja toive tehdä jotain uutta elämässä
  • nettiyhteys ja laite, jolla pääset nettiin
  • riittävästi jaksamista, että voit käsitellä vaikeitakin aiheita kirjoittamalla chatissä
Kurssijaksot
05.05. Toivo - Se oli hirveätä, mutta selvisin
12.05. Häpeä - Hävetti niin, että meinasin kuolla
19.05. Myötätunto - Rakastaa, ei rakasta, rakastaa
26.05. Kehon ja mielen yhteys - Tiedän, että pitäisi...
02.06. Rohkeus - Lennä jo!
Keskustelu jatkuu vielä 9.6. saakka.
 
Kenelle: Mielenterveysongelmia kokeville ihmisille, jotka ovat olleet pitkään pois työelämästä, kaipaavat tekemistä ja jotain uutta päiviinsä. Sinulla on riittävästi voimia vaikeidenkin aiheiden pohtimiseen, tykkäät toimia nettimaailmassa ja käsitellä asioita kirjoittamalla.
 
Paikka: Ihan mikä paikka vaan sinulle parhaiten sopii, kunhan nettiyhteys toimii
Kellonajat: Sinä päätät!
 
Ohjaajat: Isko Kantoluoto ja Päivi Tonteri, Mielenterveyden keskusliitto ja vertaisohjaajat
Kurssille mahtuu: 20
Hae mukaan viimeistään: 27.4.
Mistä tiedän, mahduinko mukaan: Ilmoitamme sinulle 29.4. mennessä
Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.