Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Toivo ammattilaisen työvälineenä

PERUTTU varotoimenpiteenä vallitsevan korona-tilanteen takia

1.4.2020, klo 09:00 - 2.4.2020, klo 16:00

VANTAA
Missä
Kansalaistoiminnan keskus Leinikki, Vantaa, Leinikkitie 22
Ilmoittautumisaika
8.1.2020, klo 09:00 - 24.3.2020, klo 16:00
Osallistujia enintään
25
Lisätietoja antaa
Jyrki Rinta-Jouppi 046 850 7587, jyrki.rinta-jouppi@mtkl.fi tai Wille Härkönen 050 538 4333 wille.harkonen@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

"Käytännönläheistä ja koskettavaa. Sain uusia näkökulmia ja ajateltavaa."

Kaipaisitko työhösi konkreettisia työkaluja ja työskentelytapoja? Haluaisitko pysähtyä hetkeksi pohtimaan, mitä toivo on, mikä auttaa sen heräämistä ja millaisin keinoin sitä voi kannatella? Vaihtaa ajatuksia toisten kanssa ja kuulla mielenterveysongelmia itse kokeneen ajatuksia ja kokemuksia toipumisesta ja toivosta?

Osallistavalla ja käytännönläheiselle kurssilla perehdymme toipumiseen vaikuttaviin tekijöihin ja kohtaamisiin. Kuinka kohdata toinen arvostavasti silloinkin, kun se ei aina tunnu helpolta ja tukea tuiki tärkeää tunnetta kuulluksi tulemisesta? Entä miten vahvistaa itsemyötätuntoa, kun negatiivinen sisäinen puhe ja haitalliset uskomukset uhkaavat nakertaa sitä?

Jäljitämme myös kadonnutta motivaatiota, pohdimme arvojen merkitystä toivon taustalla ja arvoristiriitojen hankalia hiertymäkohtia. Tutustumme erilaisiin keinoihin löytää voimia tuovia asioita, tukea osaamista, onnistumisen kokemuksia, vahvuuksia ja kykyä huomata, mikä kaikki on hyvin.
 
Päivien aikana vaihdamme myös ajatuksia toinen toistemme kanssa. Kuulemme myös kokemusasiantuntijan näkemyksiä sairastumisesta, toivon heräämisestä ja toipumisesta.

Teemme runsaasti ryhmätöitä sekä toiminnallisia, kokemuksellisia harjoituksia, joita voit käyttää niin ryhmissä kuin yksilötyössä, jopa oman itsesi hyvinvoinnin tukena. Monia harjoituksia ovat olleet mukana kehittämässä itse mielenterveysongelmia kokeneet ihmiset.
 
Sisältö perustuu Mielenterveyden keskusliitossa yli kahdenkymmenen vuoden ajan kehiteltyyn voimavarapohjaiseen työotteeseen asiakastyössä, toivon herättelyyn työvälineenä, toipumislähtöiseen näkökulmaan ja järjestökentän pitkäaikaiseen kokemustietoon mielenterveysongelmia kokevien ihmisten arjesta.
 
Ajankohta: 1. - 2.4.2020 ja jatkopäivä verkossa 5.5. klo 14:00 - 15:00
Kellonajat: 9:00 - 16:00

Kenelle: Mielenterveyskysymyksiä työssään kohtaaville ammattilaisille ja alan opiskelijoille, jotka kaipaavat uusia ideoita, näkökulmia ja työvälineitä, ja haluavat vaihtaa ajatuksia toisten ammattilaisten kanssa
 
Kouluttajat: Jyrki Rinta-Jouppi ja Wille Härkönen, Mielenterveyden keskusliitto
Mukaan mahtuu: 25
Ilmoittaudu viimeistään: 24.3.

Huom! Tarjoamme mahdollisuuden ammatilliseen tukeen ja vertaistukeen kurssin jatko-osassa. Vaihdamme ajatuksia, kokemuksia ja ideoita jo tutun ryhmän ja kouluttajien kanssa chat-alustalla. Chattiin osallistuminen ei vaadi suuria tietoteknisiä taitoja. Riittää, että sinulla on kone ja nettiyhteys - kerromme ja opastamme lisää kurssilla.

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.