Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Ei vois vähempää kiinnostaa?! Motivaation herättely työvälineenä. PERUTTU

PERUTTU varotoimenpiteenä vallitsevan koronatilanteen takia

24.4.2020, klo 09:00 - 24.4.2020, klo 16:00

KOTKA
Missä
Kumppanuustalo Viikari, Mariankatu 24
Ilmoittautumisaika
8.1.2020, klo 09:00 - 16.4.2020, klo 16:00
Osallistujia enintään
40
Lisätietoja antaa
Riitta Hämäläinen 050 529 9729, riitta.hamalainen@mtkl.fi tai Jyrki Rinta-Jouppi 046 850 7587, jyrki.rinta-jouppi@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Ei tullut taaskaan ajoissa. Jätti tapaamisen kokonaan väliin. Ei täyttänyt lomaketta. Ei motivoitunut hoitoon? Tuntuuko "epämotivoitunut" asiakas tutulta?
Motivaatiota vaan joko on tai ei. Vaan onko asia ihan niin yksinkertainen? Monet asiat voivat hiljalleen nakertaa intoamme ja haluamme tehdä asioita. Mutta mikä avuksi, jos ei vaan yhtään kiinnosta eikä innosta? Voisinko minä tukea kadonneen motivaation löytymistä?


Motivaatiota, intoa ja kiinnostusta voivat syödä pelko epäonnistumisesta, sisäiset ja ulkoiset vaatimukset, omien tarpeiden tunnistamattomuus, ajatusansat ja aikaisemmat kielteiset kokemukset. Entä mikä merkitys on arvoilla motivaation takana? Tunnistammeko motivaatiota syöviä arvoristiriitoja?

Suuri motivaation sammuttaja voivat olla myös tunnistamattomat ja tukea vaille jääneet oppimisvaikeudet. Seurauksena on tällöin negatiivinen oppijan minäkuva, joka helposti jäytää itsetuntoa koko elämänkulun ajan ja näyttäytyy monissa arkisissa tilanteissa. Ei vain opoinnoissa, vaan yhtä lailla työelämässä, työnhaussa, jopa kaikessa asioinnissa ja tapaamisissa.

Miten voisin tukea asiakastani silloin kun mikään ei kiinnosta? Miten lähestyä tilannetta vahvuuksien ja motivoivan vuorovaikutuksen keinoin? Mikä sytyttää innostuksen roihuun? Kuinka palauttaa usko osaamiseen, onnistumiseen ja mahdollisuuksiin negatiivisista kokemuksista huolimatta, pienin askelin?

Ajankohta: 24.4.2020
Kellonajat: 9:00 - 16:00

Kenelle: Mielenterveyskysymyksiä työssään kohtaaville ammattilaisille ja alan opiskelijoille, joita mietityttää motivaatio ja jotka etsivät asiaan uusia näkökulmia

Kouluttajat: Riitta Hämäläinen ja Jyrki Rinta-Jouppi, Mielenterveyden keskusliitto
Kurssille mahtuu: 40
Ilmoittaudu viimeistään: 16.4.

Mitä maksaa? Ei yhtään mitään.

Katso päivän ohjelma liitteenä.

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.