Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Toipumisen polulla - merkityksellisyyttä etsimässä PERUTTU

PERUTTU varotoimenpiteenä vallitsevan koronatilanteen takia

28.4.2020, klo 09:00 - 28.4.2020, klo 16:00

TURKU
Missä
Ravintola Hus Lindman, Piispankatu 15
Ilmoittautumisaika
8.1.2020, klo 09:00 - 21.4.2020, klo 16:00
Osallistujia enintään
25
Lisätietoja antaa
Merja Matilainen 040 450 8256, merja.matilainen@mtkl.fi tai Päivi Rissanen, paivi.rissanen@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Miten auttaa mielenterveyden ongelmia kokevaa asiakasta eteenpäin elämässään? Miten ymmärtää mitä on hankalalta ja ärsyttävältäkin tuntuvan käytöksen taustalla? Riitänkö minä?
 
Mikä on merkityksellisyyden rooli toipumisen polulla? Milloin koemme, että oma elämämme on merkityksellistä? Jokainen meistä tarvitsee kokemuksen siitä, että on osa yhteiskuntaa ja merkityksellinen – silloinkin kun psyykkisen sairastumisen takia on pois työelämästä ja elämä saattaa hetkellisesti kaventua kodin tai psykiatrisen osaston seinien sisälle. Kuinka tukea merkityksellisyyden kokemusta ja motivaation syttymistä silloin?
 
Pohdimme yhdessä toipumista ja sen tukea. Mitä lopulta ovat mielenterveystyössä käytetyt termit ”toipumisorientaatio” tai ”Recovery” arkisissa tilanteissa. Mitä tarkoittaa toipumislähtöinen ajattelutapa ja miten voin soveltaa sitä työssäni?
 
Koulutuksessa tutustutaan myös rakentavaan vuorovaikutukseen: tunteiden ja tarpeiden tunnistamiseen ja niiden rakentavaan ilmaisemiseen. Saat käyttöösi konkreettisia välineitä, joita voi hyödyntää asiakastyössä.
 
Entä miten autan itseäni, jos riittämättömyyden tunne iskee työn arjessa? Kuinka suhtaudun itseeni ystävällisesti myös vaikeina hetkinä?

 
Ajankohta: 28.4.2020
Kellonajat: 9:00 – 16:00
 
Kenelle: Mielenterveyskysymyksiä työssään kohtaaville ammattilaisille ja alan opiskelijoille, jotka haluavat syventää ymmärrystään toipumislähtöisestä ajattelusta ja perehtyä rakentavaan vuorovaikutukseen.
Kouluttajat: Merja Matilainen ja Pävi Rissanen, Mielenterveyden keskusliitto
 
Mukaan mahtuu: 25
Ilmoittaudu viimeistään: 21.4.

Mitä maksaa? Ei yhtään mitään.

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.