Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Sinustako kokemusasiantuntija?

Sinulle, joka haluat olla mukana silloin kun mielenterveysasioista puhutaan ja avata aihetta omilla, ainutlaatuisilla kokemuksillaan sairastumista ja toipumisesta. Pohjois-Karjalan alue.

17.8.2021, klo 09:00 - 18.8.2021, klo 16:00

Hae
JOENSUU
Missä
Scandic Joensuu, Kirkkokatu 20, kokoustila 1
Ilmoittautumisaika
7.1.2021, klo 09:00 - 5.2.2021, klo 16:00
Osallistujia enintään
16
Lisätietoja antaa
Tarja Tikkanen 040 450 8630, tarja.tikkanen@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Haluaisitko avata mielenterveysasioita omien kokemuksiesi kautta kuulijoille, tuoda toivoa toisille mielenterveysongelmia kokeville ihmisille ja rohkaista heitä omalla esimerkilläsi: Vaikeistakin asioista selviää ja sairauden kanssa voi elää iloineen ja suruineen.
 
Koulutuksessa saat eväitä kokemusasiantuntijana toimimiseen niin kasvotusten kuin verkossa. Kokemusasiantuntijana sinulla on mahdollisuus hyödyntää omia kokemuksiasi sairastumisesta, toipumisesta ja sen vaiheista, kun kerrot aiheesta muille. Saat myös tukea itsetuntemukseen.
 
Harjoittelemme yhdessä oman tarinan rakentamista, jakamista ja rajaamista turvallisessa ympäristössä. Työstämme kunkin tarinoita ja tutkailemme niitä suhteessa yksityiseen ja yhteiseen kokemukseen.
 
Vahvistamme vuorovaikutus- ja esiintymistaitoja ja valmennamme osallistujia yhteistyöhön ammattihenkilöstön kanssa.
 
Koulutukseen kuuluu myös tapaamisia verkossa ja itsenäisesti toteutettavia välitehtäviä. Kurssilaiset kirjoittavat välitehtävänä esimerkiksi oman elämäntarinansa esitettävään kuntoon. Tarinat esitetään toisillekin lähiopetuspäivinä ja saadaan samalla esiintymiskokemusta.
 
Kurssilla tutustut lisäksi toisiin tuleviin kokemusasiantuntijoihin ja pääset vaihtamaan ajatuksia ja ideoita.

 
KURSSIPÄIVÄT

17. - 18.8. klo 9 - 16 Scandic Joensuu ja toinen jakso 1. - 2.11.2021

Kouluttajat: Tuula Laitinen ja Tarja Tikkanen, Mielenterveyden keskusliitto, vertaisohjaaja sekä kouluttajat Pohjois-Karjalan Mielenterveydentuki ry:stä ja Pohjois-Karjalan Mielenterveysomaiset – FinFami ry:stä.
Kenelle: Ihmisille, jotka asuvat Pohjois-Karjalan aluella ja haluavat olla mukana silloin kun mielenterveysasioista puhutaan ja avata aihetta omilla, ainutlaatuisilla kokemuksillaan sairastumista ja toipumisesta.

Mukaan mahtuu: 16 henkilöä
Hae mukaan: 5.2. mennessä
Mistä tiedän, mahduinko mukaan: Ilmoitamme sinulle 15.2. mennessä

Mitä maksaa: Osallistuminen on maksutonta. Tarjoamme lounaan ja kahvit lähikoulutuspäivinä. Maksamme osallistujien matkakulut Joensuuhun edullisimman kulkuneuvon mukaan.

Yhteistyössä kanssamme: Pohjois-Karjalan Mielenterveydentuki ry:n ja Pohjois-Karjalan Mielenterveysomaiset – Finfami ry
Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.