Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Ei vois vähempää kiinnostaa?! Motivaation herättely työvälineenä

Mielenterveyskysymyksiä työssään kohtaaville ammattilaisille ja alan opiskelijoille, joita mietityttää motivaatio ja jotka etsivät asiaan uusia näkökulmia

28.4.2021, klo 12:00 - 28.4.2021, klo 16:00

Ilmoittaudu
Verkko
Missä
Verkko
Ilmoittautumisaika
7.1.2021, klo 09:00 - 26.4.2021, klo 16:00
Osallistujia enintään
290
Lisätietoja antaa
Riitta Hämäläinen 050 529 9729, riitta.hamalainen@mtkl.fi tai Jyrki Rinta-Jouppi 046 850 7587, jyrki.rinta-jouppi@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Ei tullut taaskaan ajoissa. Jätti tapaamisen kokonaan väliin. Ei täyttänyt lomaketta. Ei motivoitunut hoitoon? Tuntuuko ”epämotivoitunut” asiakas tutulta? Motivaatiota vaan joko on tai ei. Vaan onko asia ihan niin yksinkertainen? Monet asiat voivat hiljalleen nakertaa intoamme ja haluamme tehdä asioita. Mutta mikä avuksi, jos ei vaan yhtään kiinnosta eikä innosta? Voisinko minä tukea kadonneen motivaation löytymistä?
 
Motivaatiota, intoa ja kiinnostusta voivat syödä pelko epäonnistumisesta, sisäiset ja ulkoiset vaatimukset, omien tarpeiden tunnistamattomuus, ajatusansat ja aikaisemmat kielteiset kokemukset. Entä mikä merkitys on arvoilla motivaation takana? Tunnistammeko motivaatiota syöviä arvoristiriitoja?
 
Suuri motivaation sammuttaja voivat olla myös tunnistamattomat ja tukea vaille jääneet oppimisvaikeudet. Seurauksena on tällöin negatiivinen oppijan minäkuva, joka helposti jäytää itsetuntoa koko elämänkulun ajan ja näyttäytyy monissa arkisissa tilanteissa. Ei vain opinnoissa, vaan yhtä lailla työelämässä, työnhaussa, jopa kaikessa asioinnissa ja tapaamisissa.
 
Miten voisin tukea asiakastani silloin kun mikään ei kiinnosta? Miten lähestyä tilannetta vahvuuksien ja motivoivan vuorovaikutuksen keinoin? Mikä sytyttää innostuksen roihuun? Kuinka palauttaa usko osaamiseen, onnistumiseen ja mahdollisuuksiin negatiivisista kokemuksista huolimatta, pienin askelin?

 
Ajankohta: 28.4.2021
Kellonajat: 12:00 - 16:00
 
Kouluttajat: Riitta Hämäläinen, Jyrki Rinta-Jouppi ja Päivi Rissanen, Mielenterveyden keskusliitto
Kenelle: Mielenterveyskysymyksiä työssään kohtaaville ammattilaisille ja alan opiskelijoille, joita mietityttää motivaatio ja jotka etsivät asiaan uusia näkökulmia.

Kurssille mahtuu: 290
Ilmoittaudu viimeistään: 26.4.

Huom! Koulutus järjestetään Zoom-alustalla. Saat osallistumislinkin sähköpostiisi viimeistään koulutuspäivän aamuna.
 

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.