Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Elefantti palasissa? - Keinoja tahmeisiin opintoihin ja velloviin fiiliksiin

Opiskelijoille, jotka kaipaavat keinoja ja lähestymistapoja tahmeisiin opintoihin, stressin purkuun ja kurjien tunteiden käsittelyyn

22.4.2021, klo 16:00 - 22.4.2021, klo 19:10

Ilmoittaudu
Verkko
Missä
Verkko
Ilmoittautumisaika
7.1.2021, klo 09:00 - 20.4.2021, klo 10:00
Osallistujia enintään
290
Lisätietoja antaa
Paula Paloheimo 050 355 6389, paula.paloheimo@mtkl.fi tai Tuomo Perälä 050 412 480, tuomo.perala@mtkl.fi5
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Tuntuvatko opinnot, ehkä yllättäenkin, tahmealta liisteriltä? Onko käynnistysvaikeuksia? Eikö huvita? Vai onko kierroksia vaikea saada laskemaan? Oma aikaansaamattomuus ahdistaa ja hävettää?
 
Joo-o, et ole yksin. Mitäs jos yhdessä opeteltaisiin syömään elefantti palasissa?
 
Verkkotyöpajoissa saat konkreettisia keinoja niin omien opintojen käynnistysvaikeuksiin, asioiden pilkkomiseen, stressinhallintaan kuin opintojen merkityksellisyyden tuunaukseen. Mikä parasta, työpajat eivät maksa mitään!


Ajankohta: To 22.4.2021
Kellonajat: 16:00 - 19:10

Kenelle: Opiskelijoille, jotka kaipaavat keinoja ja lähestymistapoja tahmeisiin opintoihin, stressin purkuun ja kurjien tunteiden käsittelyyn.

Mukaan mahtuu: 290
Ilmoittaudu mukaan: viimeistään 20.4. klo 13 mennessä.

OHJELMA
16:00 Junnaavatko opinnot?
Keinoja löytyy, et ole yksin!
Paula Paloheimo ja Tuomo Perälä, Mielenterveyden keskusliitto, Marjo Siltanen, Nyyti ry

16:30 Jakaudutaan työpajoihin - valitse yksi

 
  • Kaaos haltuun: helppoa tehtävänhallintaa
    Opiskelu- ja työelämä voivat sisältää paljon päällekkäisiä kursseja ja projekteja sekä niiden mukanaan tuomia pieniä ja isoja hoidettavia asioita. Opi selättämään tehtävien asioiden kaaos hyödyntämällä yksinkertaisia menetelmiä. Työpajassa Jaakko Koivula vie osallistujat tehtävänhallinnan maailmaan ja näyttää konkreettisesti, miten tehtäväsilppu laitetaan järjestykseen ja kaikesta voikin suoriutua aikataulussa. Työpajassa kokeillaan Getting Things Done -menetelmää, jonka avulla voi laittaa asioita järjestykseen ja siirtää ne rasittamasta aivoja johonkin luotettavampaan systeemiin.
Jaakko Koivula, Product Manager
 
  • Ajatusjumien purkua sarjakuvalla
    Tunteiden sanoittaminen ja jopa tunteminen voi olla vaikeaa. Sarjakuvataiteilija Max Sarinin pitämässä työpajassa opetellaan, miten tunteita voi ilmaista piirtämällä, ja jumiin jääviä ajatuksia purkaa sarjakuvan avulla. Varaa työpajaa varten kynä ja paperia. Aiempaa piirtokokemusta ei tarvita!
Max Sarin, sarjakuvataiteilija
 
  • Edessä tylsä tehtävä – miten saada se tehtyä?
    Työpajassa ihmetellään yhdessä, mitä motivaatio on, mistä sitä saa ja miten motivaatiota pystyy ylläpitämään tylsienkin tehtävien kohdalla. Motivaatiota säätelemällä pyritään saamaan aikaan merkityksellisyyden tunne opintoihin.
Atte Rimppi ja Marjo Siltanen, Takaisin opintoihin -hanke/Nyyti ry

17:45 Pieni tauko

17:55 Jakaudutaan työpajoihin – valitse yksi

 
  • Tunteita paperilla
    Kamppailetko mielen sisäisten asioidesi kanssa ja haluaisit löytää tavan purkaa niitä kirjoittamalla – puhaltaa paskat fiilikset ulos? Lähde mukaan kirjoittamaan rennolla otteella! Pajassa haetaan luovan kirjoittamisen menetelmillä kirjoittamisesta helpotusta ja inspiraatiota muuhunkin kirjoittamiseen. Tule tutustumaan, miten kirjoittaminen voi toimia myös läsnäoloharjoituksena.
Nina Tuittu, Mielenterveyden keskusliitto
 
  • Rappia ja riimipareja
    Miten ideasta, sanasta, kokemuksesta tai ajatuksesta syntyy rap-lyriikkaa? Tule kokeilemaan rap-tekstin tuottamista yhdessä! Rap-lyriikkapajassa ei suoriteta eikä osallistuminen vaadi mitään aiempaa kokemusta. Pidetään porukalla hauskaa riimiparien kanssa ja katsotaan mitä syntyy!
Shaka Kampara, Itä-Helsingin Kulttuuripaja Kupla, Sosped-säätiö

 
  • Selätä stressi!
    Stressaa! Väsyttää! Opiskelut painaa päälle ja koko elämä tuntuu raskaalta! Stressi on hyvää silloin, kun se saa meidät toimimaan ja ponnistelemaan jonkin tärkeän asian eteen, mutta se muuttuu kuormittavaksi, jos se jää ns. päälle eikä palautuminen käynnisty. Joku palautuu liikunnan tai musiikin avulla, toinen taas muiden ihmisten seurassa tai vaikkapa elokuvia katsellen. Tule kokeilemaan työpajaan erilaisia keinoja stressistä palautumiseen ja jakamaan vinkkejä siitä, miten sinä palaudut?
Anna Pöllönen, Omat Avaimet -hanke, Mielenterveyden keskusliitto
 

19:10 Tapahtuma päättyy
 
Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.