Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Mitä minulle kuuluu? - verkkokurssi

Mielenterveyden ongelmia kokeville ihmisille, jotka ovat olleet pitkään työelämän ulkopuolella

1.6.2020, klo 10:00 - 22.6.2020, klo 12:00

Hae
Missä
Verkossa
Ilmoittautumisaika
13.5.2020, klo 09:00 - 28.5.2020, klo 09:00
Osallistujia enintään
10
Lisätietoja antaa
Terhi Kimmelma-Paajanen 040 572 9119, terhi.kimmelma-paajanen@mtkl.fi tai Sanna Hyry 040 827 2665, sanna.hyry@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Mitä kuuluu? Miten huolehdit itsestäsi, jaksamisestasi ja arjen sujuvuudesta vallitsevassa tilanteessa? Kaipaatko ihmisiä, joiden kanssa jakaa ajatuksia ja tunteitasi?

Mielenterveyden keskusliitto järjestää kurssin, jonne voi osallistua kotoa käsin. Pohdimme yhdessä, mistä ammentaa toivoa ja rauhaa sekä miten ylläpitää toimintakykyä vaikeina aikoina.

Kokoonnumme kahdesti viikossa juttelemaan Teams-alustalla. Kullakin kerralla mukana ovat Mielenterveyden keskusliiton kuntoutussuunnittelijat ja vertaisohjaaja alustamassa päivän aihetta.

Kenelle: Kurssi on tarkoitettu mielenterveyden ongelmia kokeville ihmisille, jotka ovat olleet pitkään työelämän ulkopuolella, esim. kuntoutustuella, eläkkeellä tai pitkäaikaistyöttömänä mielenterveydellisistä syistä.

Miten osallistun ja mitä se tarkoittaa: Tarvitset toimivan nettiyhteyden, laitteen, jolla nettiin pääset sekä sähköpostiosoitteen. Lähetämme sinulle sähköpostitse linkin, jolla pääset liittymään kurssille.
Tapaamiset järjestetään Teams-alustalla. Näet ohjaajat videoyhteyden kautta ja pääset ääniyhteyden kautta juttelemaan muiden kanssa.

Maksaako: Kurssi on ilmainen
Hae mukaan: 26.5. mennessä
Pääsinkö mukaan: ilmoitamme sinulle sähköpostitse 27.5. mennessä
Kurssille mahtuu: 10

Ma 1.6. klo 10:00 – 12:00                                    
Mitä kuuluu? Keitä me olemme?
Kiva, kun olet täällä! Tutustutaan toisiimme.
 
To 4.6. klo 10:00 – 12:00         
Arjen rakennuspalikat karanteenissa
Miten pitää yllä rutiineja poikkeustilanteessa? Mikä on muuttunut? Mikä vie ja mikä tuo voimia? Miten huolehtia itsestä?
 
Ma 8.6. klo 10:00 – 12:00       
Tietoa joka tuutista – ahdistaako?
Onko elämässä muutakin kuin korona? Miten säädellä tietotulvaa? Miten lievittää ahdistusta?
 
To 11.6. klo 10:00 – 12:00
Levon ja rentoutumisen keinoja
Miten lisätä levollista oloa poikkeustilanteessa? Voiko hukassa olevan unen löytää? Jaetaan yhdessä käytännön vinkkejä rentoutumiseen.

Ma 15.6. klo 10:00 – 12:00
Kökköuskomukset ja voimauskomukset
Onko sinulla ajatuksia, jotka piinaavat ja hankaloittavat arkea? Entä ajatuksia, jotka auttavat eteenpäin? Etsitään yhdessä keinoja, joilla vahvistaa voimaa tuovia uskomuksia.
 
To 18.6. klo 10:00 – 12:00
Jos kokemukset ovatkin vahvuuksia?
Millainen olet parhaimmillasi, kun kaikki onnistuu ja sujuu hyvin? Millainen olet luonteeltasi? Mitä vahvuutta tai taitoa haluaisit kehittää? Voivatko elämänkokemuksesi olla vahvuuksiasi?
 
Ma 22.6. klo 10:00 – 12:00
Millä mielellä eteenpäin?
Mitä sinulle kuuluu nyt? Millaisia ajatuksia kurssi herätti? Mitä suunnitelmia sinulla on kesälle, loppuvuodelle tai vaikka seuraavallekin vuodelle?

Lisäksi Vertaisilta vertaisohjaajan kanssa
Vietetään vertaisilta yhdessä sovittuna ajankohtana. Vertaisohjaaja kertoo omista selviytymiskeinoistaan ja ohjaa lempeitä toiminnallisia harjoituksia.

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.