Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Sinustako verkko-ohjaaja?

Kaikille, jotka liikkuvat luontevasti verkkomaailmassa ja haluavat tuoda toivoa ja tukea toisille mielenterveysongelmia kokeville

21.3.2019, klo 10:00 - 11.4.2019, klo 15:00

Hae
HELSINKI
Missä
Mielenterveyden keskusliitto, Malmin kauppatie 26
Ilmoittautumisaika
14.1.2019, klo 00:00 - 4.3.2019, klo 00:00
Osallistujia enintään
12
Lisätietoja antaa
Päivi Tonteri 050 308 8980, paivi.tonteri@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Haluaisitko toimia vertaisena toisille mielenterveysongelmia kohdanneille ihmisille? Kokisitko tärkeäksi kertoa kokemustietoasi sairastumisesta ja toipumisesta, siitä mikä auttoi eteenpäin, myös läheisille ja ammattilaisille? Käytätkö muutenkin arjessasi nettiä asioimiseen ja chatti ja some ovat tuttuja maailmoita? Olet juuri oikea henkilö, jos haluat tuoda toivoa ja tukea muille, ja haluat tehdä sen verkossa.
 
Kurssi antaa perusvalmiudet verkko-ohjaajana toimimiseen. Saat tietoa ja harjoittelua kokemusasiantuntijatehtävistä: vertaisryhmän ohjaamisesta, kokemustiedon välittämisestä sekä chat- ja some-tukihenkilönä toimimisesta. Lisäksi saat perustietoa verkkokirjoittamisesta, voimavara-ajattelusta ja omista voimavaroista huolehtimisesta. Ja tietenkin Mielenterveyden keskusliitosta. Samalla tutustut toisiin tuleviin verkko-ohjaajiin.
Verkko-ohjaajia tarvitaan mm. Mielenterveyden keskusliiton verkkokursseilla, videoilla, chatissa ja somessa, oman mielenkiintoisi mukaan.
Kerro meille hakemuksessasi hieman itsestäsi: miksi haluaisit kurssille ja millaista aiempaa kokemusta sinulla on vertaistuki- tai kokemusasiantuntijatoiminnasta ja verkon käytöstä.
 
Kenelle? Kaikille, jotka liikkuvat luontevasti verkkomaailmassa ja haluavat tuoda toivoa ja tukea toisille mielenterveysongelmia kokeville.
Ajankohta: 4 kurssipäivän kokonaisuus
21.3. lähipäivä: Tutustutaan toisimme. Keitä me olemme? Mitä on vertaisuus?
28.3. lähipäivä: Mitä on vertaisuus? Tutustutaan verkkoalustaan.
4.4. lähipäivä: Verkko-ohjaamisen kiemuroita ja kiehtovuutta.
11.4. etäpäivä: Harjoitellaan yhdessä!

Paikka: Mielenterveyden keskusliitto, Malmin kauppatie 26, 00700 Helsinki
Kellonajat: 10:00-15:00
Kouluttajat: Tuula Laitinen, Paula Paloheimo ja Päivi Tonteri, Mielenterveyden keskusliitto sekä verkkotyötä tehnyt kokemusasiantuntija
Miten mukaan? Kurssille haetaan. Ihanaa olisi ottaa mukaan kaikki halukkaat, mutta valitettavasti kurssille mahtuu vain 12 henkilöä. Heidät valitaan hakijoista. Kun haet, muistathan kertoa meille itsestäsi ja miksi haluaisit verkko-ohjaajaksi.
Hae mukaan viimeistään: 4.3.2019 oheisen linkin kautta. Voit hakea myös sähköpostitse paivi.tonteri@mtkl.fi.
Mistä tiedän, pääsinkö mukaan? Kaikille mukaan hakeneille ilmoitetaan valinnoista viimeistään 8.3.
Kurssille mahtuu: 12
HUOM! Osallistuminen ei maksa mitään. Tarjoamme lähipäivinä kahvit ja lounaan. Matkakulut julkisella liikenteellä korvataan lähipäivinä.
 
Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.