Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Ehkä joskus vielä töihin - Itseopiskelukurssi

Ihmisille, jotka unelmoivat työelämästä, kaipaavat elämäänsä uusia tuulia, toivovat tukea ja keinoja lähestyä unelmaansa ja käsitellä aiheeseen liittyviä pelkoja

1.4.2021, klo 00:00 - 30.4.2021, klo 00:00

Ilmoittaudu
Verkko
Missä
Verkko
Ilmoittautumisaika
24.3.2021, klo 09:00 - 30.4.2021, klo 16:00
Osallistujia enintään
500
Lisätietoja antaa
Riitta Hämäläinen 050 529 9729, riitta.hamalainen@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

"Pelkään, etten pärjää. Työelämä näyttää vähän kuin taistelutantereelta, jossa yritän pysyä. Unelmana on, että voin tehdä työtä, josta pidän ja jossa voin käyttää vahvuuksiani. Työ lisää mun hyvinvointia merkittävällä tavalla. Askel kerrallaan kohti unelmaa."
 
"Olen onnistunut loksahtamaan epämääräiseen välitilaan työelämän ja mielenterveyskuntoutujana olemisen välille. Virallisestihan olen vajaakuntoinen työtön ja kaipaankin nyt kovasti elämääni uusia tuulia lannistavan työnhaun ja loputtomalta tuntuvan kotoilun rinnalle."
 
”Missä sä oot nykyisin töissä?”. Usein ensimmäinen kysymys, joka esitetään vanhalle tutulle, jota ei ole pitkään aikaan nähnyt. Entäs jos en missään? Pitkään aikaan. Tai koskaan. Sairastuminen tipautti työelämästä. Sisällä myllertävät häpeä ja huonommuuden tunne. Myös ajastus työelämästä pelottaa. Miten selittäisin CV:n aukot? Entä jos en jaksakaan? Tipahdan taas?
 
Kurssilla käsittelemme kipeitä tunnemöykkyjä ja keinoja, joilla voisimme pilkkoa niitä pienemmiksi. Mistä ne möykyt yleensäkin tulevat?
 
Tarkastelemme lempeästi omaa itseämme. Olenko ihan samanlainen nyt kuin ennen? Vai onko toiminnassani, ajattelussani tai arvomaailmassani tapahtunut jotain muutoksia? Voisiko tapahtua? Mietitään uskomuksia, arvoja, unelmia, omaa jaksamista ja tärkeääkin tärkeämpää rajojen asettamista.
 
Kurssilla tarkastellaan myös keinoja kertoa omasta työhistoriasta. Mietitään, kannattaako rehellisyys aina vai voiko se johtaa syrjintään. Toisaalta pelko ”paljastumisesta” eli se että muut saavatkin tietää on uuvuttaa. Voisikohan vaikeita kokemuksia kääntää vahvuuksiksi?
 
Millaisia polkuja pitkin toiset ovat pikkuhiljaa päässeet takaisin työelämään? Työkokeiluun, kuntouduttavaan työtoimintaan, töihin osa-aikaisesti tai täysiaikaisesti, vapaaehtoistöihin. Miksi niin usein vain 8 tunnin työpäivä mielletään ”oikeaksi työksi”? Millaista tukea matkalla takaisin työelämään olisi tarvittu ja keneltä? Miten voi pitää toivoa yllä?
 
Ja vielä: Ei riitä, että pääsee työelämään, vaan miten pysyä siellä? Varsinkin kun pelottaa, etten pärjää. Millainen olisi työarki, joka tukee jaksamista ja työssä pysymistä? Miten työstä palautuminen, rentoutuminen ja kestävä, kannatteleva arki? Elämä kun on kuitenkin paljon muutakin kuin työelämä.
 

Menen pienin askelin kohti unelmaa: Se on tuolla ja jokainen askel vie kohti unelmaa.Kenelle: Ihmisille, jotka unelmoivat työelämästä, kaipaavat elämäänsä uusia tuulia, toivovat tukea ja keinoja lähestyä unelmaansa ja käsitellä aiheeseen liittyviä pelkoja.
Avoimella verkkokurssilla voit käydä kurssin materiaaleja ja tehtäviä aivan omaan tahtiisi, itseopiskeluna. Milloin vaan, missä vaan. Ja voit käyttää kurssiin niin paljon aikaa kuin itse haluat.

Paikka: Ihan mikä paikka vaan sinulle parhaiten sopii, kunhan nettiyhteys toimii.

Ajankohta: Kurssi on ikivihreä eli voit tulla mukaan, milloin vaan.
Kurssi löytyy täältä: www.hyvakysymys.fi, hae kurssin nimellä.

Huom! Itseopiskelukurssille ovat tervetulleita osallistumaan myös ammattilaiset, jotka haluavat laajentaa osaamistaan kokemusnäkökulmilla sekä läheiset.

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.