Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Vastavirrasta myötävirtaan

Opiskelijoille, jotka haluavat uusia ideoita ja näkökulmia opiskeluun, tapoihinsa opiskella ja tukea jaksamiseen

1.4.2021, klo 00:00 - 30.4.2021, klo 00:00

Ilmoittaudu
Verkko
Missä
Verkko
Ilmoittautumisaika
24.3.2021, klo 09:00 - 30.4.2021, klo 00:00
Osallistujia enintään
500
Lisätietoja antaa
Riitta Hämäläinen, riitta.hamalainen@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Tuntuuko, että opinnot eivät etene ollenkaan? Kuin vastavirtaan yrittäisi uida joessa? Mikään ei oikein nappaa, motivaatio on kateissa? Tai jaksamisesi on koetuksella, kun piiskaat itseäsi koko ajan parempiin suorituksiin ja kovempiin tavoitteisiin? Entä miten mielenterveysongelmat koettelevat jaksamista?
 
Verkkokurssilla käsitellään opiskelua ja opiskelijaelämää monipuolisesti. Pääset tarkastelemaan omaa opiskelumotivaatiotasi, tavoitteiden asettamista sekä itseen kohdistuvien odotusten kohtuullistamista. Mistä ne odotukset ylipäätään tulevat?
 
Lisäksi pohditaan opintoihin liittyviä pelkoja ja unelmia. Olenko ainoa, jolla on pelkoja vai onko niitä muillakin?  Käsittelemme myös jaksamista niin opinnoissa kuin arjessa sekä keinoja oman hyvinvoinnin edistämiseen. Entä millaisia keinoja toisilla opiskelijoilla on ollut käsitellä stressiä?
 
Kurssilla nostetaan myös esille vähän puhuttuja teemoja ja tarinoita siitä, millaista opiskelu on silloin, kun samanaikaisesti kokee mielenterveysongelmia.
 
Aiheita käsitellään muun muassa videoiden, podcastien, tekstien, kuvien ja tarinoiden muodossa. Kurssi on rakennettu ja kehitetty yhdessä opiskelijoiden kanssa, ja kurssilla pääset jokaisen teeman kohdalla tutustumaan toisten opiskelijoiden kokemuksiin ja tarinoihin
 
Kokemustiedon rinnalla tutustutaan opiskelua tukeviin taitoihin, ja tarjotaan keinoja näiden taitojen harjoittelemiseen. Opit hyödyntämään vahvuuksiasi paremmin ja ennaltaehkäisemään vaikeuksien kasaantumista.
 
Lisäksi kurssilla on mahdollisuus jakaa omia kokemuksia muiden opiskelijoiden kanssa viikoittaisessa chatissa.
 
Huom! Vaikka kurssilla onkin tehtäviä ja harjoituksia, tämä kurssi ei ole suoritus muiden joukossa, vaan voit käydä sitä haluamallasi tavalla, haluamassasi tahdissa.  

Kenelle: Opiskelijoille, jotka haluavat uusia ideoita ja näkökulmia opiskeluun, tapoihinsa opiskella ja tukea jaksamiseen.

Ajankohta: Kurssi on ikivihreä eli voit tulla mukana milloin tahansa.
Paikka: Ihan mikä paikka vaan sinulle parhaiten sopii, kunhan nettiyhteys toimii.
 
Kellonaika: Sinä päätät! Voit käydä kurssia omaan tahtiisi.
Kurssille mahtuu: Vaikka kuinka monta!
Ilmoittaudu mukaan: Ihan milloin vaan haluat. Kun ilmoittaudut, saat heti koodin sähköpostiisi ja pääset sillä mukaan kurssille.

Kurssi löytyy: www.hyvakysymys.fi (Vastavirrasta myötävirtaan)
 
Keskustelu chatissä: Kurssilaisten on mahdollista keskustella ”Mitä mielen päällä”-chatissä monista mieltä askarruttavista aiheista kerran kuussa.
Chat: https://tukinet.net/teemat/mita-mielen-paalla/
 
Ohjaajat chatissä: Mielenterveyden keskusliiton ammattilaiset.

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.