Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Masennus kuin ikisade? - Itseopiskelu

Ihmisille, jotka pohtivat masennusta omakohtaisesti, läheisenä tai ammattilaisena *** Kurssi on ikivihreä eli voit tulla mukaan milloin tahansa

1.10.2020, klo 00:00 - 31.10.2020, klo 00:00

Ilmoittaudu
Verkko
Missä
Verkossa
Ilmoittautumisaika
28.9.2020, klo 09:00 - 31.10.2020, klo 23:59
Osallistujia enintään
0
Lisätietoja antaa
Riitta Hämäläinen 050 529 9729 tai riitta.hamalainen@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

"Jokainen masennus on erilainen, jokainen tarina on erilainen."
”Ymmärsin, että en ole omien ajatusteni kanssa yksin.”
”Se toivo, että tästä voi oikeasti selvitä. Aiemmin olen vähän vierastanut vertaistukea. Nyt yllätyin sen koskettavuudesta.”

Musta möykky mahassa. Ikisade. Kuin betonipaaden alla makaisi. Varjohahmona maailman ulkopuolella. Kuplan sisällä tai pyörremyrskyn sisuksessa.
Masennuksesta puhutaan usein oirekokoelmana, mutta miltä se näyttää ja tuntuu masennuksen itse kokeneiden ihmisten sisimmässä?


Mitä on kiukun, ärtymyksen, jaksamattomuuden ja itkuherkkyyden taustalla? Millaista on elää masennusta? Entä mikä masennuksen kokeneita on auttanut, miten toivo on herännyt ja toipuminen käynnistynyt?

Ripsiväriä ei voi käyttää, eikä nauraa, jos on masentunut. Millaisiin vastaaviin luuloihin monet ihmiset ovat törmänneet? Ja mikset vaan lähde ulos ja tee asioita, joista tykkäät? Masennuksen kokeneet vastaavat, ja kertovat samalla, mitä toivoisivat läheisiltään tai ammattilaisilta.

Aihetta käsitellään tekstin lisäksi videoiden, piirrosten, tarinoiden, runojen, musiikin ja jopa sarjakuvan keinoin. Voit myös testata tietojasi masennuksesta ja siihen liittyvistä luuloista. Podcasteissa keskustellaan päällekkäisistä ongelmista: Entä jos on masennus, mutta myös syömishäiriö, päihdeongelma, oppimisvaikeuksia tai kroonista kipua?

Voit asua missä päin maata tahansa, sillä tätä kurssia voit seurata vaikka kotisohvalta käsin, eikä minnekään tarvitse lähteä. Aamulla, päivällä, illalla tai keskiyöllä - voit käydä kurssia sinulle parhaiten sopivana aikana.

Lisäksi pääset vaihtamaan ajatuksia toisten samoja asioita kokeneiden kanssa chat-keskustelussa joka toinen keskiviikko. Keskusteluun voit osallistua pelkällä nimimerkillä, jos niin haluat.

Ajankohta: Kurssi on ikivihreä eli voit tulla mukaan milloin tahansa, vaikka heti!
Paikka: Ihan mikä paikka vaan sinulle parhaiten sopii, kunhan nettiyhteys toimii.

Kellonajat: Sinä päätät!
Kurssille mahtuu: Vaikka kuinka monta!

Keskustelu chatissä: Kurssilla on mahdollista keskustella "Mitä mielen päällä" -chatissä monista mieltä askarruttavista aiheista joka toinen keskiviikko.
Chat: https://tukinet.net/teemat/mita-mielen-paalla/

Ohjaajat chatissä: Mielenterveyden keskusliiton ammattilaiset ja vertaisohjaajat, jotka todella tuntevat keskusteluaiheita omakohtaisesti.

Kenelle: Ihmisille, jotka pohtivat itsekseen, mistä oma ilottomuus, jaksamattomuus ja ärtymys mahtavat johtua. Tervetulleita mukaan ovat myös läheisistään huolestuneet ja työssään masentuneita ihmisiä kohtaavat ammattilaiset, jotka haluavat laajentaa ymmärrystään siitä, miltä masennus sairastuneesta itsestään tuntuu.

Ilmoittaudu mukaan: Ihan milloin vaan haluat.
Huom! Kun ilmoittaudut, saat heti koodin sähköpostiisi, jolla pääset mukaan kurssille.

Kurssi löytyy: https://www.hyvakysymys.fi/kurssi/masennus-kuin-ikisade/ 

Yhteistyössä: Mieli Maasta ry, Etelän Syli ry, Omat avaimet -projekti, Sosped ja monet, monet masennuksen itse kokeneet ihmiset.
Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.