Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Toivon työpaja

Kadoksissa olevaa itseään ja hukassa olevia voimia etsiville ihmisille, jotka ovat jättäneet työelämän tai eivät ole vielä työelämään koskaan ehtineetkään mielenterveydellisten syiden vuoksi.

16.10.2021, klo 10:00 - 13.11.2021, klo 14:00

Hae
HELSINKI
Missä
Mielenterveyden keskusliitto, Malmin kauppatie 26, 4.krs
Ilmoittautumisaika
5.8.2021, klo 09:00 - 27.9.2021, klo 23:59
Osallistujia enintään
10
Lisätietoja antaa
Isko Kantoluoto 050 306 8379, isko.kantoluoto@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Kun istuu yksin kotona ja tunteet vaihtelevat pelosta häpeään, surusta vihaan, yksinäisyydestä ahdistukseen, toivo tuntuu kaukaiselta. Elämä tuntuu menneen pirstaleiksi sairastumisen myötä, ja oma minäkin on hukassa.
 
Päivät vierivät samanlaisina ja kaikki tuntuu tasapaksulta. Kaupassa käyntikin vaatii voimia. Samalla on ikävä tavallista elämää, tunteiden kirjoa, omaa itseä. Olenko ainoa, josta tuntuu tältä? Voiko mikään muuttua?
 
Voi, vähitellen. Sairastua voi kuka tahansa meistä.
 
Kurssilla mietimme, miten löytäisit itsesi jälleen sairauden takaa. Emme keskity ongelmiin, vaan ennen pitkää tuleviin parempiin päiviin. Etsimme yhdessä keinoja siihen, miten kaivella esiin kadoksissa olevia voimia ja kuinka pilkkoa möhkäleiltä tuntuvia asioita pienemmiksi. Mietitään yhdessä, miten päivät tuntuisivat paremmilta ja arki sujuisi. Ja miten toivo pikku hiljaa herää.
 
Pääset vaihtamaan pienessä ryhmässä ajatuksia toisten ihmisten kanssa, jotka ovat - ihan samoin kuin sinä - kokeneet sairastumisen kaikkine tunnemyllerryksineen. Voit pohtia omaa elämääsi ihan sen mukaan, mitä jaksat ja olla mukana, vaikka et ole varma, jaksatko.


Kurssipäivät: 16. - 17.10. ja jatkopäivä 13.11.
Kellonajat: 10:00 - 14:00
Muoto: Kurssilla käydään kotoa käsin
 
Ohjaajat: Isko Kantoluoto ja vertaisohjaaja, Mielenterveyden keskusliitto
Kenelle: Kadoksissa olevaa itseään ja hukassa olevia voimia etsiville ihmisille, jotka ovat jättäneet työelämän tai eivät ole vielä työelämään koskaan ehtineetkään mielenterveydellisten syiden vuoksi.
 
Mukaan mahtuu: 10
Hae mukaan: 27.9. mennessä
Mahduinko mukaan: Kerromme sinulle 29.9.

Mitä maksaa: Osallistuminen Toivon työpajoihin on maksutonta ja sisältää kahvit ja lounaan. Korvaamme osallistujille kurssipäivien matkakulut julkisilla kulkuneuvoilla. Omavastuu matkakuluista on 5€/suunta/päivä.
 

Paperisen hakulomakkeen voit postittaa osoitteeseen:
Mielenterveyden keskusliitto
Isko Kantoluoto
Malmin kauppatie 26, 4. krs
00700 HelsinkiOhjeet

Huomioithan hakulomaketta täyttäessäsi, että osallistujavalinnat tehdään hakulomakkeella ilmoitettujen tietojen perusteella. Joten täytäthän hakulomakkeen huolellisesti.

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.