Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Toivon työpaja

Kadoksissa olevaa itseään ja hukassa olevia voimia etsiville ihmisille jotka ovat jättäneet työelämän tai eivät ole vielä työelämään koskaan ehtineetkään mielenterveydellisten syiden vuoksi, ja joille verkossa osallistuminen tuntuu luontevalta.

29.11.2021, klo 10:00 - 13.12.2021, klo 11:30

Hae
Verkko
Missä
Verkossa
Ilmoittautumisaika
5.8.2021, klo 09:00 - 19.11.2021, klo 12:00
Osallistujia enintään
10
Lisätietoja antaa
Pirjo Metsäranta 040 562 4773, pirjo.metsaranta@mtkl.fi tai Isko Kantoluoto 050 306 8379, isko.kantoluoto@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Kun istuu yksin kotona ja tunteet vaihtelevat pelosta häpeään, surusta vihaan, yksinäisyydestä ahdistukseen, toivo tuntuu kaukaiselta. Elämä tuntuu menneen pirstaleiksi sairastumisen myötä, ja oma minäkin on hukassa.
 
Päivät vierivät samanlaisina ja kaikki tuntuu tasapaksulta. Kaupassa käyntikin vaatii voimia. Samalla on ikävä tavallista elämää, tunteiden kirjoa, omaa itseä. Olenko ainoa, josta tuntuu tältä? Voiko mikään muuttua?
 
Voi, vähitellen. Sairastua voi kuka tahansa meistä.
 
Kurssilla mietimme, miten löytäisit itsesi jälleen sairauden takaa. Emme keskity ongelmiin, vaan ennen pitkää tuleviin parempiin päiviin. Etsimme yhdessä keinoja siihen, miten kaivella esiin kadoksissa olevia voimia ja kuinka pilkkoa möhkäleiltä tuntuvia asioita pienemmiksi. Mietitään yhdessä, miten päivät tuntuisivat paremmilta ja arki sujuisi. Ja miten toivo pikku hiljaa herää.
 
Pääset vaihtamaan pienessä ryhmässä ajatuksia toisten ihmisten kanssa, jotka ovat - ihan samoin kuin sinä - kokeneet sairastumisen kaikkine tunnemyllerryksineen. Voit pohtia omaa elämääsi ihan sen mukaan, mitä jaksat ja olla mukana, vaikka et ole varma, jaksatko.


Paikka: Teams
Kurssipäivät: 29.11. / 1.12. / 3.12. /13.12.
Kellonajat: 10:00 - 11:30 
 
Ohjaajat: Isko Kantoluoto, Pirjo Metsäranta ja vertaisohjaaja, Mielenterveyden keskusliitto 
Kenelle: Kadoksissa olevaa itseään ja hukassa olevia voimia etsiville ihmisille jotka ovat jättäneet työelämän tai eivät ole vielä työelämään koskaan ehtineetkään mielenterveydellisten syiden vuoksi, ja joille verkossa osallistuminen tuntuu luontevalta.

Mukaan mahtuu: 10 
Hae mukaan: 19.11. kello 12 mennessä 
Mahduinko mukaan: Kerromme sinulle viimeistään 22.11.

Ohjeet

Huomioithan hakulomaketta täyttäessäsi, että osallistujavalinnat tehdään hakulomakkeella ilmoitettujen tietojen perusteella. Joten täytäthän hakulomakkeen huolellisesti.

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.