Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Sinustako kokemusasiantuntija?

Pääkaupunkiseudulla asuville ihmisille, jotka haluavat toimia toivon tuojina ja kertoa omia kokemuksiaan sairastumisesta, toivon heräämisestä, toipumisesta ja paluusta työelämään/opintoihin.

10.11.2021, klo 10:00 - 17.3.2022, klo 16:00

Hae
HELSINKI
Missä
Taiteen Sulattamo, Malmin raitti 17 C
Ilmoittautumisaika
5.8.2021, klo 09:00 - 19.10.2021, klo 16:00
Osallistujia enintään
16
Lisätietoja antaa
Tarja Tikkanen 040 450 8630, tarja.tikkanen@mtkl.fi tai Teija Eskola 040 776 2079
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Tipahditko yllättäen pois työelämästä tai opinnoista mielenterveyden ongelmien vuoksi? Jouduitko rakentamaan kaiken uudelleen ja nyt elämä on taas löytänyt uomansa? Olet ehkä palannut töihin tai opiskelemaan tai pian palaamassa? Haluaisitko tuoda toivoa toisille ja rohkaista omalla esimerkilläsi? Miten toivo palasi ja toipuminen alkoi?
 
Haluaisitko kertoa toisille, että vaikeistakin asioista selviää ja sairauden kanssa voi elää iloineen ja suruineen? Sinun kokemuksillasi ja tarinallasi on merkitystä. Vaikeat kokemukset voivat kääntyä vahvuudeksesi, jolla autat toisia.
 
Koulutuksessa harjoittelemme kokemusasiantuntijana toimimista niin kasvotusten kuin verkossa. Opettelemme, kuinka hyödyntää sinun kokemuksiasi sairastumisesta, toipumisesta ja sen vaiheista, kun kerrot aiheesta muille. Kuinka jäsentää omaa elämää tarinaksi?
 
Harjoittelemme yhdessä oman tarinan rakentamista, jakamista ja rajaamista pienessä, tutussa ryhmässä. Työstämme kunkin tarinoita ja tutkailemme yhteisesti jaettuja kokemuksia.
 
Harjoittelemme vuorovaikutus- ja esiintymistaitoja ja pohdimme, millainen on sujuva yhteistyö ammattilaisen ja kokemusasiantuntijan välillä.
 
Koulutuksessa on tapaamisia niin kasvotusten kuin verkossa. Lisäksi tehdään välitehtäviä tapaamisten välillä. Yksi välitehtävistä on oman elämäntarinan kirjoittaminen. Tarinat esitetään toisille kurssilaisille.
 
Kurssilla tutustut toisiin tuleviin kokemusasiantuntijoihin ja pääset vaihtamaan ajatuksia ja ideoita.
 
 
Paikka: Taiteen Sulattamo, Malmin raitti 17 C, Helsinki
Verkkotapaamiset: Teams-alustalla

Kouluttajat: Teija Eskola, Tuula Laitinen, Tarja Tikkanen ja vertaisohjaaja, Mielenterveyden keskusliitto
Kenelle: Ihmisille, jotka haluavat toimia toivon tuojina ja kertoa omia kokemuksiaan sairastumisesta, toivon heräämisestä, toipumisesta ja paluusta työelämään/opintoihin.

Mukaan mahtuu: 16
Hae mukaan: 19.10. mennessä
Mahduinko mukaan: Ilmoitamme sinulle 29.10

Mitä maksaa: Osallistuminen on maksutonta. Tarjoamme lounaan ja kahvit lähikoulutuspäivinä. Matkakulut pääkaupunkiseudulla korvataan edullisimman kulkuneuvon mukaan.

Kurssipäivät

Osa 1  
Helsingissä 10.11. – 11.11. klo 10 - 16
 
Osa 2 
Verkossa 13.1.2022 klo 10 - 12               
 
Osa 3
Verkossa 10.2.2022 klo 10 - 12
 
Osa 4
Helsingissä 16.3. – 17.3. klo 10 - 16
 

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.