Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Toivo ammattilaisen työvälineenä

Mielenterveyskysymyksiä työssään kohtaaville ammattilaisille ja alan opiskelijoille, jotka kaipaavat uusia ideoita, näkökulmia ja työvälineitä, ja haluavat vaihtaa ajatuksia toisten ammattilaisten kanssa

1.12.2021, klo 09:00 - 2.12.2021, klo 16:00

Ilmoittaudu
OULU
Missä
Radisson Blu, Hallituskatu 1
Ilmoittautumisaika
5.8.2021, klo 09:00 - 24.11.2021, klo 16:00
Osallistujia enintään
20
Lisätietoja antaa
Sanna Hyry 040 827 2665, sanna.hyry@mtkl.fi tai Tarja Tikkanen 040 450 86306, tarja.tikkanen@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Kaipaatko uusia välineitä työhösi? Miten tukea toivon heräämistä tai voimien löytämistä? Haluaisitko pysähtyä pohtimaan, mitä se toivo lopulta tarkoittaa? Entä mitä kaikkea on arkisissa käytännön tilanteissa toipumisorientaatio, toipumisen näkökulma? Miltä se tuntuu itse mielenterveysongelmia kokevasta ihmisestä?
 
Perehdymme toipumiseen vaikuttaviin tekijöihin ja kohtaamisiin. Kuinka kohdata toinen arvostavasti silloinkin, kun se ei aina tunnu helpolta ja kuinka tukea tuiki tärkeää tunnetta kuulluksi tulemisesta? Entä miten vahvistaa itsemyötätuntoa, kun negatiivinen sisäinen puhe ja haitalliset uskomukset uhkaavat nakertaa sitä?
 
Pohdimme myös, miten auttaa asiakasta löytämään kadoksissa olevia voimiaan sekä motivaatiota ja miten ne tukisivat hän tavoitteitaan parhaalla mahdollisella tavalla.
 
Miltä tuki ja palvelut näyttävät mielenterveysongelmia itse kokeneen ihmisen silmissä? Mikä tuki toipumista ja toivoa? Mukana kouluttamassa, kertomassa kokemuksistaan ja keskustelemassa on kokemusasiantuntija.
 
Teemme koulutuksessa useita ryhmätöitä ja tutustumme erilaisiin harjoituksiin, jotka sopivat niin yksilö- kuin ryhmätyöskentelyynkin. Kokeilemme harjoituksia ihan konkreettisesti itse. Harjoituksia ovat olleet mukana kehittämässä mielenterveysongelmia itse kokeneet ihmiset.
 
Sisältö perustuu Mielenterveyden keskusliitossa yli kahdenkymmenen vuoden ajan kehiteltyyn voimavarapohjaiseen työotteeseen asiakastyössä, toivon herättelyyn työvälineenä, toipumislähtöiseen näkökulmaan ja järjestökentän pitkäaikaiseen kokemustietoon mielenterveysongelmia kokevien ihmisten arjesta.


Ajankohta: 1. - 2.12.2021 ja jatkopäivä verkossa 22.2.2022. klo 14 - 15
Kellonajat: 9:00 - 16:00
 
Kouluttajat: Sanna Hyry ja Tarja Tikkanen, Mielenterveyden keskusliitto
Kenelle: Mielenterveyskysymyksiä työssään kohtaaville ammattilaisille ja alan opiskelijoille, jotka kaipaavat uusia ideoita, näkökulmia ja työvälineitä, ja haluavat vaihtaa ajatuksia toisten ammattilaisten kanssa.
 
Mukaan mahtuu: 20
Ilmoittaudu viimeistään: 24.11.
Huom! Jatkot verkossa, Teamsissä! Vaihdamme ajatuksia ja ideoita jo tutun ryhmän kanssa.
Koulutuksissa tehdään harjoituksia ja keskusteluja pienryhmissä, myös verkkototeutuksissa.
Jos koronatilanne estää toteutuksen kasvotusten, sama koulutus toteutetaan suunniteltuina päivinä verkossa.


Koulutuksen aiheet

  • Näkökulmana toipuminen – mitä käytännössä?
  • Toivon merkitys, toivon vahvistaminen
  • Arvostava kohtaaminen asiakastyössä
  • Minun kokemukseni: Kokemusasiantuntija kertoo toivon heräämisestä ja toipumisesta
  • Arvojen merkitys
  • Mitkä asiat tuovat voimia?
  • Miten vahvistaa itsemyötätuntoa?
  • Ammattilaisten vertaisuus ja voimien riittävyys

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.