Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

PERUTTU: Ryhmä toivon tukijana

Mielenterveyskysymyksiä työssään kohtaaville ammattilaisille, jotka kipeästi kaipaavat uusia työvälineitä ja joita innostaa ajatus ryhmämuotoisesta toiminnasta

24.11.2020, klo 09:00 - 24.11.2020, klo 16:00

Ilmoittaudu
SODANKYLÄ
Missä
Hyvinvointikeskus sopukka, Karistamontie 4
Ilmoittautumisaika
6.8.2020, klo 09:00 - 13.11.2020, klo 16:00
Osallistujia enintään
20
Lisätietoja antaa
Sanna Hyry 040 827 2665, sanna.hyry@mtkl.fi tai Tarja Tikkanen, tarja.tikkanen@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Kaipaatko uusia menetelmiä, joilla tukea mielenterveyden ongelmia kokevia asiakkaitasi? Sopisivatkohan ryhmämuotoiset tapaamiset meille ja onko niistä osallistujille hyötyä? Ryhmän ohjaaminen kyllä kiinnostaa, mutta tuntuu myös vähän työläältä? Mitä se vaatisi minulta? Osaankohan?
 
Ryhmäkokoontumiset ovat ammatillisesti ohjattua toimintaa, jossa ammattilaisten rinnalla  voidaan hyödyntää kokemuksellisuutta ja vertaisuutta. Kokemus siitä, että toisilla ihmisillä on samankaltaisia vaikeuksia ja toisten tarinoiden kuuleminen ovat monelle mielenterveysongelmia arjessaan kokevalle tärkeä toivoa herättävä ja toipumista tukeva asia. Ryhmässä koetaan porukkaan kuulumista, tehdään näkyväksi vahvuuksia, osaamista, voimia tuovia asioita ja vaihdetaan ajatuksia ja kokemuksia.
 
Voimavararyhmiä, arkivinkkiryhmiä, tapaamisryhmiä… Tutustumme yhdessä erilaisiin ryhmiin, mahdollisuuksiin vetää ryhmätapaamisia yksilötyön rinnalla ja aihepiireihin, jonka ympärille ryhmätoiminta voisi rakentua. Entä mikä on ryhmää koossa pitävä tunnetavoite, mitkä ovat ryhmän rakenteet ja rajat?
 
Ryhmän ohjaamiseen liittyy myös monenlaisia haasteita. Miten sitouttaa ihmisiä mukaan? Miten tukea keskustelun syntymistä? Entä saada mukaan myös kaikkein hiljaisimmat, rohkaista heitä, joille sosiaaliset tilanteet ovat ahdistavia tai tunteista puhuminen on vaikeaa? Kuinka hillitä ryhmän äänekkäintä, että toisetkin saavat tilaa?
 
Opettelemme ryhmänohjauksen perusvalmiuksia ja tutustumme yksinkertaisiin toiminnallisiin työvälineisiin, joita käyttää keskustelun avauksiin ja yhteiseen ryhmätyöskentelyyn.

Paikka: Sodankylän Hyvinvointikeskus Sopukka, Taiga ja ja Aapa kokoustilat, Perhekeskus/MT-palvelut
Ajankohta: 24.11.2020
Kellonajat: 9:00 – 16:00

Kouluttajat: Sanna Hyry ja Tarja Tikkanen, Mielenterveyden keskusliitto
Kenelle: Mielenterveyskysymyksiä työssään kohtaaville ammattilaisille, jotka kipeästi kaipaavat uusia työvälineitä ja joita innostaa ajatus ryhmämuotoisesta toiminnasta

Koulutukseen mahtuu: 20
Ilmoittaudu viimeistään: 13.11.


LUE TÄSTÄ VARAUTUMINEN MAHDOLLISIIN PANDEMIARAJOITUKSIIN

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.