Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Toivo ammattilaisen työvälineenä

Mielenterveyskysymyksiä työssään kohtaaville ammattilaisille ja alan opiskelijoille, jotka kaipaavat uusia työvälineitä ja näkökulmia sekä ajatustenvaihtoa toisten ammattilaisten kanssa

6.4.2022, klo 09:00 - 7.4.2022, klo 16:00

Ilmoittaudu
PORI
Missä
Porin kaupunginkirjasto, Gallen-Kallelankatu 12
Ilmoittautumisaika
11.1.2022, klo 07:00 - 30.3.2022, klo 23:59
Osallistujia enintään
20
Lisätietoja antaa
Merja Matilainen 040 450 8256, merja.matilainen@mtkl.fi tai Teija Eskola 040 776 2079, teija.eskola@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Parasta oli yhteinen ajatusten jakaminen ja käytännön työkalujen löytyminen omaan työhön.

Kokemusasiantuntija sai teorian elämään! Kokemukset kertoivat todellisesta elämästä ja antoivat toivoa.

 
Kaipaatko uusia välineitä työhösi? Miten tukea toivon heräämistä tai voimien löytämistä? Haluaisitko pysähtyä pohtimaan, mitä se toivo lopulta tarkoittaa? Entä mitä kaikkea on arkisissa käytännön tilanteissa toipumisorientaatio, toipumisen näkökulma? Miltä se tuntuu itse mielenterveysongelmia kokevasta ihmisestä?
 
Perehdymme toipumiseen vaikuttaviin tekijöihin ja kohtaamisiin. Kuinka kohdata toinen arvostavasti silloinkin, kun se ei aina tunnu helpolta ja kuinka tukea tuiki tärkeää tunnetta kuulluksi tulemisesta? Entä miten vahvistaa itsemyötätuntoa, kun kielteinen sisäinen puhe ja toiminta uhkaavat nakertaa sitä?
 
Pohdimme myös, miten auttaa asiakasta löytämään kadoksissa olevia voimiaan sekä motivaatiota. Miten ne tukisivat hän tavoitteitaan parhaalla mahdollisella tavalla?
 
Miltä tuki ja palvelut näyttävät mielenterveysongelmia itse kokeneen ihmisen silmissä? Mikä tuki toipumista ja toivoa? Mukana kouluttamassa, kertomassa kokemuksistaan ja keskustelemassa on kokemusasiantuntija.
 
Tutustumme erilaisiin harjoituksiin, jotka sopivat niin yksilö- kuin ryhmätyöskentelyynkin. Harjoituksia ovat olleet mukana kehittämässä mielenterveysongelmia itse kokeneet ihmiset.
 
Sisältö perustuu Mielenterveyden keskusliitossa yli kahdenkymmenen vuoden ajan kehiteltyyn voimavarapohjaiseen työotteeseen asiakastyössä, toivon herättelyyn työvälineenä, toipumislähtöiseen näkökulmaan ja järjestökentän pitkäaikaiseen kokemustietoon mielenterveysongelmia kokevien ihmisten arjesta.


Ajankohta: 6. - 7.4.
Kellonajat: 9.00 – 16.00
Jatkopäivä verkossa: 19.5. klo 14.00 – 15.00

Kouluttajat: Teija Eskola ja Merja Matilainen, Mielenterveyden keskusliitto
Kenelle: Mielenterveyskysymyksiä työssään kohtaaville ammattilaisille ja alan opiskelijoille, jotka kaipaavat uusia työvälineitä ja näkökulmia sekä ajatustenvaihtoa toisten ammattilaisten kanssa.

Miten mukaan: Ilmoittaudu 30.3. mennessä
Mukaan mahtuu: 20

Huom! Jos koronatilanne estää toteutuksen kasvotusten, sama koulutus toteutetaan suunniteltuina päivinä verkossa.


Koulutuksen aiheet

  • Näkökulmana toipuminen – mitä käytännössä?
  • Toivon merkitys, toivon vahvistaminen
  • Arvostava kohtaaminen asiakastyössä
  • Minun kokemukseni: Kokemusasiantuntija kertoo toivon heräämisestä ja toipumisesta
  • Arvojen merkitys omannäköiselle elämälle
  • Voimavarat, taidot ja motivaatio
  • Miten vahvistaa itsemyötätuntoa?

Mitä maksaa: Ei mitään!

Ohjeet

Tässä Mielenterveyden keskusliiton maksuttomassa koulutuksessa noudatetaan seuraavia peruutusehtoja:

Osallistumisen peruminen ilman kuluja on mahdollista edellisenä päivänä ennen tapahtumaa.
Jos peruutusta ei ole tehty lainkaan, veloitetaan toimisto- ja hävikkiruokakuluina 30 €. Haluamme minimoida ilmoittautuneille varatun tarjoilun hävikin.
Toisen henkilön voi vaihtaa maksutta osallistujaksi, mikäli se on tapahtuman kohderyhmän kannalta mahdollista. Ota yhteyttä kouluttajaan.

Liitteet

Peruutusehdot

Osallistumisen peruminen ilman kuluja on mahdollista edellisenä päivänä ennen tapahtumaa. Jos peruutusta ei ole tehty lainkaan, veloitetaan toimisto- ja hävikkiruokakuluina 30 €. Haluamme minimoida ilmoittautuneille varatun tarjoilun hävikin. Toisen henkilön voi vaihtaa maksutta osallistujaksi, mikäli se on tapahtuman kohderyhmän kannalta mahdollista.
Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.