Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Meidän arki, hyvä arki - verkkokurssi vanhemmille

Alakouluikäisten lasten vanhemmille, joiden jaksaminen on vähissä vanhemman/vanhempien mielenterveysongelmien myötä.

12.4.2022, klo 17:00 - 13.5.2022, klo 18:30

Hae
Verkko
Missä
Verkossa
Ilmoittautumisaika
11.1.2022, klo 07:00 - 25.3.2022, klo 23:59
Osallistujia enintään
12
Lisätietoja antaa
Pirjo Metsäranta 040 562 4773, pirjo.metsaranta@mtkl.fi tai Merja Smahl 046 851 2284, merja.smahl@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Toivoin, ettei lapsi huomaisi pahaa oloani. Halusin kertoa siitä ja sanoa, ettei se liity häneen, mutta en löytänyt sanoja.

 
Joskus elämässä käy niin, ettei voi olla sellainen vanhempi kuin oli ajatellut. Vaikeinakin aikoina haluaa kuitenkin olla paras mahdollinen vanhempi lapselleen. Miten kertoa omasta sairastumisesta sopivasti ja lasta huolestuttamatta? Mikä auttaisi lasta?
 
Kun vanhempi sairastuu, lapsen voi olla vaikea ymmärtää, mistä on kyse. Miksi tuttu äiti tai isä on jatkuvasti pahalla mielellä ja itkee enemmän kuin nauraa? Lapsi alkaa helposti kantaa paitsi huolta, myös enemmän vastuuta perheessä ja patoaa usein omat tunteensa taka-alalle.
 
Kurssilla jutellaan siitä, miten puhua lapselle sairastumisesta ja siitä, mihin kaikkeen sairaus perheenne arjessa vaikuttaa. Etsitään yhdessä käytännön keinoja ja tukea niihin hetkiin, kun jaksaminen vanhempana tuntuu erityisen vaikealta. Muitakin ihmisiä on kuin pelkkä perhe. Löytyisikö lapselle tukea isovanhemmista, kummeista, naapurista, harrastuksista tai tukiperheestä?
 
Puhutaan tunteiden näyttämisestä ja keskustelun keinoista. Vaikka perheessä toisella vanhemmista tai molemmilla on mielenterveyden ongelmia, kaikenlaiset tunteet suuttumuksesta iloon, niiden näyttäminen ja niistä puhuminen ovat sallittuja.
 
Pohditaan riittävän hyvää vanhemmuutta. Entä kuinka olla tukena puolisolle ja lapselle silloinkin, kun omat voivat ovat vähissä?


Paikka: Teams
Ajankohta: Verkkoalusta on auki 5.4.–3.5. ja pääset silloin tutustumaan materiaaleihin omaan tahtiisi ja kirjoittamaan keskustelupalstalle.
Viikoittaiset tapaamiset verkossa tiistaisin 12.4. / 19.4. / 26.4. / 3.5.
Kellonaika: 17.00 - 18.30

Ohjaajat: Merja Smahl, Pirjo Metsäranta ja vertaisohjaajat, Mielenterveyden keskusliitto
Kenelle: Lapsiperheiden vanhemmille, joiden jaksaminen on vähissä vanhemman/vanhempien mielenterveysongelmien myötä. Kurssille voi osallistua myös yksi vanhempi perheestä.

Miten: Edetään jakso kerrallaan. Aiheita käydään läpi ammattilaisen ja vertaisohjaajan kanssa. Vaihdamme ajatuksia keskustelupalstalla, kirjoitamme aiheiden herättämistä ajatuksista ja tunteista. Lisäksi kurssilla tavataan verkossa tiistaisin. Saat sähköpostitse ohjeet, kuinka pääset mukaan kurssialustalle.

Mukaan mahtuu: 12 perhettä
Hae mukaan: viimeistään 25.3.
Mistä tiedän, mahduinko mukaan: Kerromme sinulle 29.3.
 
Mitä maksaa? Ei mitään!

Ohjeet

Huomioithan hakulomaketta täyttäessäsi, että osallistujavalinnat tehdään hakulomakkeella ilmoitettujen tietojen perusteella. Joten täytäthän hakulomakkeen huolellisesti.

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.