Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Toivon työpaja +65 - Luonto ja liikunta

Kadoksissa olevaa itseään ja hukassa olevia voimia etsiville 65 vuotta täyttäneille, jotka kokevat mielenterveyden ongelmia ja eivät ole työelämässä

23.8.2022, klo 10:00 - 6.9.2022, klo 14:00

Hae
TURKU
Missä
Ruissalo Spa & Hotel, Juhanna Herttuan Puistokatu 23
Ilmoittautumisaika
24.5.2022, klo 07:00 - 5.8.2022, klo 23:59
Osallistujia enintään
14
Lisätietoja antaa
Pirjo Metsäranta 040 562 4773, pirjo.metsaranta@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Kun istuu yksin kotona ja tunteet vaihtelevat pelosta häpeään, surusta vihaan, yksinäisyydestä ahdistukseen, toivo tuntuu kaukaiselta. Elämä tuntuu menneen pirstaleiksi sairastumisen myötä, ja oma minäkin on hukassa.
 
Päivät vierivät samanlaisina ja kaikki tuntuu tasapaksulta. Kaupassa käyntikin vaatii voimia. Samalla on ikävä tavallista elämää, tunteiden kirjoa, omaa itseä. Olenko ainoa, josta tuntuu tältä? Voiko mikään muuttua?
 
Voi, vähitellen. Sairastua voi kuka tahansa meistä.
 
Kurssilla mietimme, miten löytäisit itsesi jälleen sairauden takaa. Emme keskity ongelmiin, vaan ennen pitkää tuleviin parempiin päiviin. Etsimme yhdessä keinoja siihen, miten kaivella esiin kadoksissa olevia voimia ja kuinka pilkkoa möhkäleiltä tuntuvia asioita pienemmiksi. Mietitään yhdessä, miten päivät tuntuisivat paremmilta ja arki sujuisi. Ja miten toivo pikkuhiljaa herää.
 
Pääset vaihtamaan pienessä ryhmässä ajatuksia toisten ihmisten kanssa, jotka ovat - ihan samoin kuin sinä - kokeneet sairastumisen kaikkine tunnemyllerryksineen. Voit pohtia omaa elämääsi ihan sen mukaan, mitä jaksat ja olla mukana, vaikka et ole varma, jaksatko.
 
 
Kurssipäivät: 23. - 26.8 ja 6.9.
Kellonajat: 10.00 - 14.00
Muoto: Kurssilla käydään kotoa käsin

Ohjaajat: Pirjo Metsäranta, Mielenterveyden keskusliitto ja vertaisohjaaja
Kenelle: Kadoksissa olevaa itseään ja hukassa olevia voimia etsiville 65 vuotta täyttäneille, jotka kokevat mielenterveyden ongelmia ja eivät ole työelämässä.

Mukaan mahtuu: 14
Hae mukaan: 5.8. mennessä 
Mistä tiedän, mahduinko mukaan: Kerromme sinulle 10.8.

Mitä maksaa: Ei mitään! Tarjoamme kurssipäivinä kahvit ja lounaan.
Matkakulut: Korvaamme osallistujille hakemusta vastaan kurssipäivien matkakulut julkisilla kulkuneuvoilla. Omavastuu matkakuluista on 5 €/suunta/päivä.  

Yhteistyössä: Turun Lähimmäispalveluyhdistys Kotikunnas

Ohjeet

Huomioithan hakulomaketta täyttäessäsi, että osallistujavalinnat tehdään hakulomakkeella ilmoitettujen tietojen perusteella. Joten täytäthän hakulomakkeen huolellisesti.

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.