Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Masennus kuin ikisade? - Itseopiskelu

Verkkokurssi Oppimisyhteisö Kipinässä itseopiskellen. Ihmisille, jotka pohtivat masennusta omakohtaisesti, läheisenä tai ammattilaisena.

1.7.2022, klo 00:01 - 31.7.2022, klo 23:30

Ilmoittaudu
Verkko
Missä
Verkossa
Ilmoittautumisaika
14.6.2022, klo 00:01 - 31.7.2022, klo 23:59
Osallistujia enintään
500
Lisätietoja antaa
Riitta Hämäläinen 050 529 9729, riitta.hamalainen@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Auttoi ymmärtämään miltä masennus tuntuu. Se on ulkopuolisen silmin vaikea nähdä.

 

Tarinat, videot ja podcastit toivat toivoa siitä, että masennuksesta voi selvitä.


Musta möykky mahassa. Ikisade. Kuin betonipaaden alla makaisi. Varjohahmona maailman ulkopuolella. Kuplan sisällä tai pyörremyrskyn sisuksessa. Masennuksesta puhutaan usein oirekokoelmana, mutta miltä se näyttää ja tuntuu masennuksen itse kokeneiden ihmisten sisimmässä?
 

Mitä on kiukun, ärtymyksen, jaksamattomuuden ja itkuherkkyyden taustalla? Saako ripsiväriä käyttää tai nauraa, jos on masentunut?  Entä miksei vaan lähde ulos ja tee asioita, joista tykkää? Millaisiin vastaaviin luuloihin monet ovat törmänneet?
 
Millaista on elää masennusta? Mikä on auttanut, miten toivo on herännyt ja toipuminen käynnistynyt? Entä mitä masennukseen sairastunut olisi toivonut toisilta ihmisiltä? Masennuksen kokeneet kertovat nyt itse. Kurssia on ollut suunnittelemassa ja sen sisältöä tuottamassa yli sata masennukseen sairastunutta ja siitä toipunutta ihmistä.
 
Aihetta käsitellään tekstinä, tarinoina, videoina, podcasteina, runoina, musiikkina, piirroksina ja sarjakuvana. Jokaisessa jaksossa on pieniä tehtäviä, jotka auttavat pohtimaan aihetta.
 
Voit osallistua, vaikka kotisohvalta käsin, minnekään ei tarvitse lähteä. Aamulla, päivällä, illalla tai keskiyöllä, itseopiskellen – mikä vaan sinulle parhaiten sopii.


Paikka: Oppimisyhteisö Kipinässä, https://kipina.mtkl.fi.
Ajankohta: Voit tulla mukaan milloin tahansa.
Kellonajat: Sinä päätät!

Kenelle: Ihmisille, jotka pohtivat, mistä oma ilottomuus, jaksamattomuus ja ärtymys mahtavat johtua. Tervetulleita mukaan ovat myös läheisistään huolestuneet ja työssään masentuneita ihmisiä kohtaavat ammattilaiset, jotka haluavat laajentaa osaamistaan kokemusnäkökulmalla.

Tapa: Itseopiskellen
Ilmoittaudu mukaan: Milloin vaan haluat. Kun ilmoittaudut, saat kirjautumisohjeet sähköpostiisi ja pääset mukaan.


JAKSOT
  • Onko tämä nyt sitä masennusta?
  • Miten kertoa masennuksesta?
  • Miten masennukseen suhtaudutaan?
  • Mistä apua, mistä toivoa?

Yhteistyössä kanssamme: Mieli Maasta ry, Etelän SYLI, Omat Avaimet – toiminta, Sosped ja monet masennuksen itse kokeneet ihmiset.
Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.