Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Haasteista huolimatta – vahvuutta vanhemmuuteen, Webinaari

Vanhemmille, joilla on omakohtainen kokemus lastensuojelusta ja lapsi on sijoitettu avohuollollisesti, kiireellisesti tai huostaanotettu.

11.10.2023, klo 16:00 - 11.10.2023, klo 18:00

Ilmoittaudu
Verkossa
Missä
Verkossa
Ilmoittautumisaika
9.8.2023, klo 07:00 - 9.10.2023, klo 10:00
Osallistujia enintään
60
Lisätietoja antaa
Tuija Nissinen 046 923 0770, tuija.nissinen@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Lapsen sijoitus tai huostaanotto on suuri muutos. Se ei muuta vain lapsen elämää, vaan vaikuttaa moneen asiaan perheen arjessa. Se herättää huolta.
 
Uusi tilanne haastaa pohtimaan vanhemmuutta. Mistä voin löytää voimavaroja selviytyä hetkestä toiseen? Miten saada luottamusta tulevaan? Mikä auttaa jaksamaan?
 
Pohditaan asioita yhdessä ja keskustellaan tunteita herättävästä aiheesta. Kuullaan myös kokemusasiantuntijavanhemman ajatuksia asiasta. Webinaari sisältää ajankohtaisen puheenvuoron Lasumutseilta eli Pialta ja Annalta.


Paikka: Zoom
Ajankohta: 11.10. klo 16.00-18.00

Ohjaajat: Tuija Nissinen ja Sanna Inkiläinen, Omat avaimet 4 You toiminta sekä kokemustoimija
Kenelle: Vanhemmille, joilla on omakohtainen kokemus lastensuojelusta ja lapsi on sijoitettu avohuollollisesti, kiireellisesti tai huostaanotettu.

Mukaan mahtuu: 60
Ilmoittaudu mukaan: viimeistään 9.10. kello 10.

Mitä maksaa: Ei mitään!

Ryhmätapaamiset keskiviikkoisin
Webinaarin jatkeeksi järjestämme ryhmän, joka kokoontuu keskiviikkoisin.
 
Ryhmä toimii vertaistuellisesti ja sen tavoitteena on vahvistaa vanhempien voimavaroja, luoda uskoa muutokseen ja ylläpitää toivoa tulevaan. Keskustellaan vahvuuksista, arvoista ja kuormittavista asioista.
 
Ryhmä tarjoaa turvallisen ympäristön keskustella. Ryhmä on suljettu, ja ennen tapaamisten alkua osallistujat haastatellaan puhelimitse.

Huom: Ryhmätapaamisiin ilmoittautuminen erikseen Ilmoittaudu ryhmätapamisiin

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.